Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Atitudine Sambata 04 Iulie 2020 - 10818 vizitatori azi
Deschiderea Centrului Civic al Rockului la Bistrita.

Scrisoare deschisa catre Consiliul Local al municipiului Bistrita, Stimati consilieri din toate partidele politice,  Sunt prof. Florin I. Bojor si va scriu cu rugamintea de a hotari si bugeta deschiderea Centrului Civic al Rockului la Bistrita. Dupa tragedia din Clubul Colectiv, mai multi tineri care inca nu au dreptul de vot au intrebat la manifestatiile societatii civile din spatiul public bistritean: "De ce noi iubitorii de muzica rock trebuie sa ne intalnim in beciuri, hale industriale pentru a asculta muzica care ne place?"

Fiind prezent la aceste proteste civice din ultimele zile, in calitate de simplu cetatean vin inaintea domniilor voastre cu solicitarea ca Primaria Municipiului Bistrita prin hotararea si votul Consiliului Local sa deschida un astfel de centru civic al rockului.
Ce este un centru civic al Rockului?
Iubitorii de muzica folclorica si clasica au asigurate de catre municipalitate spatii decente unde sa se manifeste, insa iubitorii de muzica rock nu se bucura momentan de acest lucru. Desi exista un festival anual de muzica rock la Bistrita, totusi e nevoie ca administratia locala sa le ofere si lor un spatiu deschis publicului: un centru civic al rockului.
Adica, un spatiu decent, sigur, in centrul orasului, dotat cu mobilier adecvat, aparatura audio si video, cu postere, cu o mica scena, cu toaleta, cu un buget pentru activitati culturale si cu responsabili iubitori ai muzicii rock, care sa tina deschisa publicului locatia.
De asemenea, vin cu rugamintea sa vegheati ca aceasta initiativa civica sa nu se transforme intr-o spalare de bani cu proiecte si contracte supraevaluate!
Personal sunt un iubitor al muzicii bisericesti, insa acest lucru nu ma face opac, intolerant fata de alte genuri si manifestari culturale. Daca este democratie in gestionarea banilor publici, atunci si iubitorii de muzica rock au acest drept, dupa crezul mitropolitului Transilvaniei, Sf. Andrei Saguna: "La libertate prin cultura!"
Va multumesc frumos!

 

Prof. Florin I. Bojor.

0 comentarii3010 vizualizări10 noiembrie 2015
rss 2.0
rss 2.0