Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Atitudine Sambata 20 Aprilie 2024 - 14587
Sa oferim ceva din noi... dupa 40 de zile.

Pomenirea la 40 de zile se face in amintirea INALTARII la cer a DOMNULUI, care a avut loc la 40 de zile dupa Invierea Sa, pentru ca tot asa sa se inalte si sufletul nostru la cer.  Potrivit invataturii si credintei crestine, viata omului nu se sfarseste o data cu moartea trupului, iar sufletul isi continua existenta si dincolo de hotarele vietii pamantesti.

        Din acest motiv, nu dam uitarii pe cei adormiti nici dupa inmormantarea lor, ci ii pomenim pururi, ne rugam si mijlocim pentru odihna si pentru iertarea pacatelor lor.

        Un semn crestinesc a savarsit familia Georgeta si Pompei Raus, duminica 5 iunie2016, in onoarea  mamei lor ANGELA BACIU, din Nasaud, care nu a admis concesii, jumatati de masura, plecata din aceasta lume acum 40 de zile , lasand copiilor si nepotilor rugamintea care suna mai degraba a porunca ...va rog pe toti si cu staruinta cer voua urmasilor mei sa va rugati neancetat lui Hristos -Dumnezeu pentru mine, spre a fi asezata unde este lumina vietii. Asadar adormita in Domnul a venit o clipa printre cei dragi fiind convinsa ca noua tuturor, familiei, fostilor elevi, parintilor locuitorilor orasului, ne pasa totdeauna de dascalii nostri si facem intotdeauna ceva pentru sufletul lor.  S-a facut in amintirea omului de la catedra un parastas, oficiat de parintii parohi de la Catedrala nasaudeana-Lucian Greabu si Florin Rus  printr-o rugaciune de mijlocire la Dumnezeu pentru sufletele celor care nu mai sunt printre noi.   

   Parastas, inseamna a sta in rand cu cineva, a sta alaturi de cineva , a mijloci pentru cineva , fiind un moment de vie si profunda comunicare  cu cei plecati cu care intretinem vii legaturile spirituale cu ei prin rugaciune .

        Colacii si lumanarile de pe masa din fata altarului, semnifica chipul trecerii noastre prin viata, asa cum arde si se consuma lumanarea , asa arde si se consuma viata noastra , care spre a oferi lumina trebuie ca incet incet sa se consume. Si noi ca si lumanarea trebuie sa oferim ceva din noi, sa se consume in fiecare zi cate putin.

 

               Ioan Mititean.

 

0 comentarii2982 vizualizări08 iunie 2016




rss 2.0
rss 2.0