Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Atitudine Sambata 26 Septembrie 2020 - 3534 vizitatori azi
CARITASUL DE LA BISTRITA SAU PE URMELE UNEI SCRISORI !

Ma numesc E.I. si vreau sa va relatez o situatie prin care am trecut si din care pot invata si altii, inclusiv cei pusi sa apere interesele cetateanului. Anul trecut, am apelat la CAR Bistrita, proprietatea unui fost coleg de serviciu pentru a-mi acorda un imprumut prin firma pe care o are si in prezent,CAR Bistrita. Suma imprumutata se ridica la 2000 de lei. In urma intocmirii formalitatilor, inclusiv asigurarea celor patru giranti, dupa 24 de ore , proprietarul CAR-ului, mi-a adus la locul de munca 1000 de lei, spunandu-mi ca diferenta va intra in posesia mea cat se poate de repede. Dupa o saptamana, mi-a mai adus la birou cinci mii lei , spunand ca din suma de 2000 de  lei solicitata de mine, 5000 urmau sa ramana in asa numitul fond social, un fel de garantie in cazul ca nu platesc rata lunara la timp.

Mentionez ca cei 1500 de lei i-am primit fara ca fostul coleg sa-mi emita vreo chitanta.

                    Am platit lunar in loc de rata de aproape 500 lei cat trebuia conform contractului, cate 7, 8, uneori chiar si 1000 de lei, in ideea de a scapa mai repede de ratele respective. Niciodata nu mi s-a eliberat chitanta, doar atunci cand altcineva din familie a platit in locul meu, eu fiind plecata din tara, este vorba de trei chitante, eliberate cu mare greu de catre doamna casiera de la CAR Bistrita.

                     La revenirea mea in tara, am solicitat situatia la zi a platilor, diagrama platilor efectuate, lucru care mi s-a refuzat categoric, motivand lipsa de timp necesara eliberarii documentului, alteori motivatia fiind absenta momentana a patronului firmei. Am incercat in repetate randuri sa iau legatura cu proprietarul firmei, ba telefonic, ba deplasandu-ma  la sediul firmei de pe strada Rodnei, dar niciodata nu am reusit sa-l contactez. Mentionez ca si in aceste conditii, luna de luna imi achitam obligatiile asumate, depunand sume mai mari decat era stipulat in contract.

                      Situatia s-a complicat in aceasta luna, august, cand doi dintre giranti mi-au comunicat ca o anume firma de executori judecatoresti din Cluj-Napoca le-a trimis celor doi notificari privind executarea silita, ca urmare a neandeplinirii angajamentului meu fata de CAR Bistrita, iar girantii erau somati sa se prezinte la adresa din Cluj-Napoca a firmei de executori, pentru a declara ce au in posesie, in vederea recuperarii sumei cu care eu chipurile eram datoare CAR-ului Bistrita.

Desigur ca situatia m-a alarmat si am depus diligentele necesare contactarii proprietarului CAR-ului, care mi-a spus ca a dat dosarul meu executorilor de la Cluj.

La intrebarea mea de ce nu mi-a dat un telefon, asa cum a putut sa-mi aduca banii la serviciu, sau sa-mi fi trimis oficial o notificare cu eventuala suma restanta, mi-a replicat ca, citez din memorie: " la cati clienti am sa tot dau telefoane?"Daca fac o declaratie ca in continuare(?) voi plati ratele, va solicita executorilor ridicarea popririi bunurilor celor patru giranti. Am si facut acest lucru, dar executorii si-au vazut de ale lor. Prin avocatul meu, am reusit sa iau legatura cu unul dintre executori, care mi-a promis ca luni, 8 august, va verifica la birou valabilitatea celor spuse de mine. In ziua convenita, am luat legatura cu executorul care si-a cerut scuze pentru inconvenient, dandu-mi dreptate  si a promis ca va trimite ridicarea sentinta de executare bancilor unde girantii aveau conturile. Cu toate acestea, in 12 august, unele conturi erau inca blocate. Pana la urma acest aspect s-a rezolvat, costand pe respectivii girantii o zi de munca pierduta.

Din momentul acestui dialog cu patronul firmei, nu am  mai putut sa-l contactez.

                   Luni, 08 august m-am dus sa-mi platesc rata lunara obisnuita, de 700 lei  la sediu firmei.Casiera nu a vrut sa-mi primeasca banii, spunand ca nu la ei trebuie sa platesc, ci la executor. La insistentele mele, mi-a luat totusi banii, eliberandu-mi o chitanta tip Pay point, fara nicio stampila. Am cerut sa puna si o stampila cu firma si dupa un refuz categoric, a binevoit pana la urma sa-mi puna o stampila pe verso. Am depus o cerere de eliberare a graficului cu platile efectuate in contul meu vineri  05 august. Luni, 08 august  cand m-am dus sa platesc rata, nu a vrut sa-mi elibereze graficul solicitat, dar m-a incredintat ca sunt la zi cu platile.

                     Toata marsavia a inceput cred, in momentul plecarii mele in strainatate, fostul meu coleg fiind informat despre acest aspect. S-a gandit omul ca nu voi plati si girantii sunt la indemana pentru recuperarea datoriilor.

                       Dle Marius Chiuzan, v-am trimis aceasta scrisoare, tinand cont de corectitudinea si echidistanta pe care le promovati in ziarul dvs. si cu intentia de a atrage atentia asupra unor situatii similare, astfel ca citind aceste randuri, cititorii sa poata verifica temeinic, legalitatea unor firme de imprumuturi.

 

 

 Va multumesc,

       e.I.

0 comentarii7595 vizualizări15 august 2016
rss 2.0
rss 2.0