Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Atitudine Sambata 26 Septembrie 2020 - 2824 vizitatori azi
PERICOL MAFIOT LA COLIBITA. "MAREA DE LA MUNTE" SE MICSOREAZA ARTIFICIAL !

Daca pericolul gunoaielor nestranse din judetul Bistrita-Nasaud ne-a retinut atentia in ultimele zile, iar norii mirosurilor pestilentiale atarna precum sabia lui Damocles deasupra judetului nostru, un alt caz strigator la cer strapunge existenta noastra. Cativa indivizi pusi pe capatuiala si sfidand orice limita a bunului simt, s-au gandit sa-si mareasca suprafata de teren de care dispun pe marginea lacului Colibita  (M-tii Bargaului), impingand malul catre suprafata de luciu. Altfel spus, inarmati cu bascule de mare tonaj, meseriasii in ale constructiilor hidrotehnice, s-au apucat sa descarce pamantul si bolovanii direct in apa lacului Colibita. Pentru acesti indivizi nu exista lege care sa stipuleze conditiile executarii unor lucrari de constructie pe malul lacurilor de acumulare, nu exista perimetru de protectie a lacului, ba mai mult, NU EXISTA ORGANE DE CONTROL ABILITATE. Dumnealor construiesc unde, cand si cat vor, fara sa tina cont de impactul pe care activitatile lor ILEGALE il are ASUPRA  MEDIULUI INCONJURATOR, FAUNEI PISCICOLE, FLOREI SPONTANE etc.

In scopul realizarii telurilor propuse, indivizii nu se dau in laturi de la amenintari care s-au materializat chiar cu renuntarea la posesiunile din zona vecina cu acesti indivizi fara scrupule ... dar cu un spate bine asigurat.

Turistii veniti la Colibita, asista pasivi si neputinciosi la genocidul din pacate perfect organizat, intrebandu-se daca institutiile cu implicare directa si responsabilitati bine stabilite de legislatie exista in JUDETUL BISTRITA NASAUD ????

Daca si in continuare frecventa basculelor care deverseaza bolovanii in lacul Colibita ramane  la fel de mare ca in ziua documentarii, in luna septembrie putem asista la o noua peninsula creata ca in Dubai de "asociatii".

 

 Chiar daca problema ridicarii gunoaielor ramane la ordinea zilei, asteptam un raspuns ferm din partea organelor abilitate si cu masurile luate impotriva vinovatilor de situatia creata la barajul de acumulare Colibita.  

Pana la urma Colibita nu va mai prezenta un refugiu in natura pentru doritorii de liniste si frumos, va fi un imens santier in care natura se demoleaza.

 

                             Dorina Seplecan Guzu - colaborator Bistritanews.ro

7 commentarii8722 vizualizări26 august 2016
rss 2.0
rss 2.0