Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Atitudine Sambata 26 Septembrie 2020 - 1830 vizitatori azi
CINE PACALESTE ... PE CINE, SAU PE URMELE UNUI BON DE CASA !

La finele saptamanii trecute m-am intalnit cu o prietena din copilarie. Adevarul este ca bucuria revederii ne-a facut sa uitam ca era o zi de duminica. Tot ciorovaind noi verzi si uscate, am ajuns la concluzia ca prietena mea a "fost setata" pentru  cumparaturi, o multumire pentru mine ca pot sa-i servesc drept calauza. Zis si facut. Fiind in parcul mare al Bistritei, i-am sugerat sa-si faca aprovizionarea de la cel mai apropiat magazin. 

Dupa cateva zeci de minute de sondari la fata locului, am iesit cu doua carucioare pline cu produse pe care prietena mea, cu mare grija le-a aranjat pentru drumul de intoarcere la ea, la tara.

           Traiam cu sentimentul ca am cumparat intreaga marfa a magazinului, am descoperit totusi ca tinta principala nu a fost atinsa. Bunaoara, prietena si-a dorit o cutie de branza topita, speciala, la 5.99 cutia.

Nu am mai intrat sa o insotesc, asteptand sa revina la masina ei.

           Mare mi-a fost mirarea cand la inapoiere, colega mea avea in mana trei produse si bonul de casa aferent. Numai ca pe bonul respectiv, in loc de o cutie de icre (una dintre cele trei produse), erau marcate doua cutii si un pachet de prosoape de bucatarie. Nici pomeneala de branza topita pe bon.

Dupa o consfatuire rapida, am concluzionat ca ... in graba mare, casiera a marcat doua cutii cu icre, desi era pe tejghea una singura, apoi a omis marcarea produsului de aproape sase lei.

             De data asta s-a pacalit oficial persoana de la tejghea, dar daca se intampla invers, cum s-a mai intamplat de multe ori?

 

Mariana Livia Rus.

0 comentarii5299 vizualizări27 septembrie 2016
rss 2.0
rss 2.0