Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Atitudine Duminica 12 Iulie 2020 - 17314 vizitatori azi
Orice Armata isi merita poporul !

Habar nu am de ce, dintr-o data, toti militarii pe care-i cunosc (si Slava Domnului ca-i cunosc si ma cunosc destul de multi) adopta practica lamentarilor. Ca si mine de altfel! O fi o caracteristica a educatiei primite? Sau o fi un impuls al subconstientului nostru militar? Sa ne plangem fricos-anonim si sa strigam cu gura inchisa ?

 De fapt care e problema dragi colegi? Problema este ca noi nu vrem sa pricepem ceea ce Mugur Isarescu spunea (in ziarul Gandul) "franc" in fata, ceea ce ala pe care noi il poreclim comandant suprem n-are "cohones" sa ne spuna: "Militarii au dreptate cand spun ca nu trebuie sacrificati, insa aritmetica bugetara este cinica si nu asculta de motivatiile sociale", spunea guvernatorul BNR. Tot referitor la acest subiect Mugur Isarescu dadea exemplul pensionarilor militari, "care au iesit la pensie datorita reformelor din sistemul armatei". El insusi povestea cum in anul 2000, cand ocupa functia de premier, s-a dus la Bruxelles si oficialii NATO i-au spus ca Romania are o armata de tip estic, care trebuie redusa drastic, si au intrebat daca statul este pregatit sa asigure pensiile persoanelor care ies din armata. Ghiciti care a fost raspunsul? Tineti cont ca pe vremea aia Traian Basescu era ministru, doamna Udrea inca nu stia ce e aia poseta de piele, Raluca Turcan doar ce terminase facultatea la Moscova (?) iar premierul Boc abia visa sa intre in Parlament ca deputat !

De ce va mirati ca "cinismul" bugetar impreunat cu propaganda si prostirea populatiei nu va recunosc meritele? Asa va fi intotdeauna. Cum spunea Latinul? Dolce et decorum est Pro Patria mori! (sau mai bine spus…dulce e sa mori pentru Patrie!). Mai e ceva nou in ecuatia asumarilor guvernamentale rasturnate peste noapte? Ce mai tura-vura! Nu vedeti reactiile maselor zapacite de atata propaganda basesciana? Salarii nesimtite, pensii nesimtite etc! De cand nu ati mai simtit atata ostilitate din partea "publicului larg"? De pe 21 decembrie 1989, asa e?

V-au vopsit in culorile cele mai negre, v-au acuzat ca sunteti principala cauza a nesimtirilor bugetare (in timp ce ei faceau afaceri de milioane direct cu bugetul) v-au acuzat de securism (in timp ce ei aveau posturi babane inainte de 1989 pe la diverse reprezentante externe!) si de toate relele acestei natii (in timp ce propriii membri de partid incasau sume fabuloase doar din participarea prin AGA si alte Consilii de Administratie). Le-a fost frica de Rusia si au vrut cu tot dinadinsul in NATO, ca sa se mai plimbe si ei pe la Bruxelles. Acuma va scuipa si va injura fiindca le cereti sa-si tina cuvantul promis! Pentru ei se poate, pentru voi, nu!

 V-au pus in genunchi si v-au adus pe cap diversi sefi care-aveau singura calitate ca sunt colegi de facultate, veri, frati, cumetri sau parteneri de afaceri cu seful statului ori cu diversi ministri. Caci, in ultimii ani, obedienta a devenit principalul criteriu de promovare si nu competenta. Obedienta scabroasa, uleioasa, pupacioasa si umilitoare. Ati inghitit zambind tot ce-au avut ei in "planul de afaceri": retrocedari, avansari si taieri de bugete. Ranjind satisfacut, i-ati vazut pe toti analfabetii si pe toate parasutele dandu-va lectii de morala crestina si de onoare militara. Ati inghitit gandindu-va la familii si la cariere. Si-acuma va mirati ca bataia de joc continua?

De ce atuncea va mirati ca un premier "de buzunar" nu are nici in clin nici in maneca cu Armata sau ca un josnic afacerist de Ilfov se lauda ca ar fi Ministru al Apararii? Asta suntem si asta meritam! Nici macar clasa sociala nu mai suntem ci un fel de Paria! Cu avansari fara noima, generali de carton facuti peste noapte doar in conformitate cu hachitele unui presedinte incoerent, cu o debandada generala chiar si in structurile de forta ale sistemului national de aparare, la ce va asteptati? Chiar va puneti speranta in Gabriel Oprea?  Sau in legile tarii? Gresiti! Nu vedeti? Primari de sector defiland in uniforma de general, primari de comune in uniforme de marina, partide facute peste noapte pe langa Cercurile Militare, hectare intregi de teren ale Armatei transferate catre protipendada politica, afaceri de milioane de euro pe langa contractele de inzestrare, un dispret profund fata de toate acordurile incheiate de statul roman cu NATO etc. Chiar credeti ca veti fi ascultati? Sunteti naivi!

Orice popor isi merita, cu varf si indesat conducatorii si orice Armata isi merita poporul.(n.r.- ???). Dar parca atata bataie de joc la adresa militarilor eu nu am mai vazut !

 

 cpt.cdor (rez) ing Ovidiu Mihalache.

 

Material primit pe e-mail.

0 comentarii2492 vizualizări18 aprilie 2011
rss 2.0
rss 2.0