Atitudine Marti 17 Iulie 2018 - 18130 vizitatori azi
Surprize placute la Nasaud !

"PRICHINDELUL INDRAZNET". Este bine ca din cand in cand sa-ti faci timp sa iesi la o plimbare prin oras, cu siguranta ca ai ce sa vezi, in sensul bun al cuvantului. Nasaudul de azi este un oras in continua dezvoltare, este un oras frumos, curat si atractiv datorita oamenilor care se lupta pentru binele comunitatii.

          Plimbandu-te, incetinesti pasul, privesti in jur (in zona in care te gasesti) si admiri ceea ce consideri ca este de interes major si iti place: drumul asfaltat, strazi si trotuare reabilitate si modernizate, amenajarea de parcari si spatii de joaca pentru copii (parc), construirea de alei pietonale, cladiri vechi reabilitate si modernizate etc.

          Vrand sau nu, te intorci cu gandul in timp, te napadesc amintirile care sunt pastrate cu duiosie si frumusete in suflet, remarcand parca, pentru prima oara, ce frumoase si impunatoare sunt cladirile: Palatul Primariei, Biblioteca "Veronica Micle", Catedrala ortodoxa "Sf. Nicolae", Colegiul National "George Cosbuc", iar intre ele sunt cateva edificii bine asezate, care dau contur si maretie Bulevardului Graniceresc si frumusete centrului orasului: Complexul comercial al Cooperatiei de Consum, fostul Cinematograf, cladirea Cooperatiei Mestesugaresti "Munca Colectiva", Biserica Greco-catolica si Casa de Cultura "Liviu Rebreanu".

          Cat priveste fostul Cinematograf, pare a fi o cladire uitata de proprietar, cu usile ferecate, cu buruieni ce cresc chiar pe fatada cladirii, peisaj ce te face sa iutesti pasii si sa te opresti in fata cladirii Cooperatiei Mestesugaresti, pe a carei fatada reclamele colorate si inscriptiile de tot felul te atrag, te fac curios, te opresti!

          Sigur ca, Cooperativa nu mai e ce a fost, o unitate prestatoare de servicii cu sute de angajati - meseriasi de prima mana, calificati in zeci de meserii, in cinstea carora pe frontispiciu cladirii Asociatiunea Astra Nasaud, in 29 aug.2013 a fixat si dezvelit o placa comemorativa pe care scrie: "In memoria meseriasilor nasaudeni din toate timpurile".

          Important este faptul ca, aceasta Intreprindere cooperatista mai dainuie, chiar daca volumul de activitate este mic, patronata de Nicolae Pop - presedinte si Viorica Pop - contabil sef, amandoi astristi, membrii ai Cercului Astra oras Nasaud.

          Ca atare, in cladire este viata, se munceste, isi desfasoara activitatea si alte firme si societati prestatoare de servicii, de interes local si nu numai.

          Daca Placa memoriala cu meseriasii este vizibila si strajuieste cladirea, o alta reclama de pe fatada iti atrage atentia prin desene si culori multiple si mai ales prin denumire - S.C. "PRICHINDELUL INDRAZNET" S.R.L.

          De curiozitate, urci scarile pana la ultimul etaj (II), unde intalnesti o lume de basm, de poveste si fantezie, in care imaginatia pictoritei Angela Gaurean - astrista, si a fiicei sale Alina Pop au intrecut asteptarile: pe hol peretii sunt pictati cu fluturi si verdeata care te indruma in incaperile amenajate ca fiind - Spatiul ideal de petrecere a timpului liber pentru cei mici (3 - 14 ani, insotiti de un adult), iar aici fantezia in pictura continua cu "Cartea junglei", "Tom si Jerry", "Piticii", "Prichindelul Indraznet" etc., vaze cu flori si multe alte aranjamente florale care acopera toti peretii si sunt in ton cu mochetele plusate ce dau o nota de finete si eleganta spatiului.

          Dar nu e totul, ramai pur si simplu blocat de ceea ce vezi, ai nevoie de explicatii din partea administratorului firmei, d-na Corina Andreea Stoica, de loc din Prislop - Nasaud, care cu lejeritate, siguranta, cu mult patos si frumusete isi prezinta acest IMPERIU destinat jocului copiilor unde oamenii mari traiesc macar pentru cateva clipe cei mai frumosi ani, anii copilariei.

          Obiectele si mijloacele puse la indemana copiilor sunt uimitoare: trambulina, topogan cu piscina, masa de AIR HOCKEY (electrica pe baza de perna de aer), mese multifunctionale: fotbal, sah, table,  tenis de masa, biliard, masinute, motocicleta, masina si avion, toate pentru joaca, pentru relaxare, pentru antrenarea copiilor la a gandii, antrenarea la actul creativ, antrenarea la munca si curaj.

          In dotare mai sunt televizoare, doua Console X BOX - jocuri pe baza de miscare KINETIK, care contribuie la dezvoltarea unor aptitudini ale copilului: agerimea, inteligenta, iuteala in miscare, siguranta in actul de comanda etc. (cu tehnologia imaginilor pe ecran se ocupa sotul - Alin Stoica).

          Corina Stoica este de fapt un educator, cu idei si experienta in educarea copiilor, a lucrat la Cluj in timpul facultatii in Institute de copii, iubeste copiii, iubeste Nasaudul, de aici si ideea implementarii proiectului in oras, unde le-a fost asigurat spatiul pentru loc de joaca, cu posibilitate de amenajare si dotare. Corina este prietenul adevarat al copiilor: are un stil aparte de dragalasenie, de bunatate si daruire, cu o deosebita atentie la receptivitatea si sensibilitatea copiilor, modelandu-le comportamentul, devenind intr-un fel un mijlocitor in actul educational prescolar si nu numai.

          In cadrul activitatii SC "Prichindelul Indraznet" SRL, se asigura si urmatoarele servicii:

-        Organizarea sarbatoririi zilelor de nastere a copiilor;

-        Organizarea de petreceri tematice: Carnavalul Toamnei, Carnavalul Primaverii, petrecerea Micului Romanas (1 dec.), petrecea lui Mos Craciun, seara karaoke etc.

          Sunt activitati pentru care se fac oferte, cu stabilirea de conditii: meniu, pret, muzica, joaca, distractie, toate specifice varstei.

          Merita felicitari administratorul firmei, Corina Andreea Stoica, parintii col.(r) Nicolae si Mihaela Anca Pop, precum si sotul - Alin Stoica (toti sunt astristi), care o sprijina in demersul intreprins, o activitate care implica multa responsabilitate, supraveghere, rabdare si talent in domeniul creatiei.

          Laude si aprecieri se aduc Primariei si Consiliului Local Nasaud, care prin buna gospodarire a orasului si infrumusetare, atrage firme si oameni, care se integreaza in viata sociala a urbei.

          In concluzie, se poate spune ca e frumos la Nasaud, sunt frumosi oamenii care gandesc pozitiv, care imbratiseaza actul de cultura si-l promoveaza sub diferite forme.

 

     Nasaud 14.06.2017

             Floarea Ples

0 comentarii3318 vizualizări14 iunie 2017
rss 2.0
rss 2.0