Atitudine Joi 19 Iulie 2018 - 30464 vizitatori azi
INTALNIRE DE SUFLET.

Vine o vreme cand amintirile rascolesc sufletul si te indeamna sa te intorci cu privirea spre cele mai fericite momente din viata. Si daca s-a intiparit vreo clipa mai adanc si mai frumos in memorie, aceasta nu poate fi decat cea care a devenit slagarul indragit al sufletului, numit " Ani de liceu’’.

       Pe portativul acestui refren al tineretii, s-au intalnit sambata, 17 iunie 2017, fostii absolventi ai Liceului nr. 2 din Nasaud, promotia 1972, care au implinit 45 de ani de cand si-au lasat amintirile in pupitrele salii de clasa, luandu-si zborul pe cararile vietii. De atunci, s-au mai intalnit de cateva ori in vechea cladire a orasului patriarhal si, cum spune poetul,  care "ii simte si ii recunoaste’’ de fiecare data, ca pe cei mai apropiati prieteni ai sai. Bucuria reintalnirii, emotiile inerente, imbratisarile calde si lumina din privirile lor le-a incalzit inimile, i-a facut fericiti, s-au redescoperit unii pe altii, dar au si constatat, cu surprindere, ca unii dintre colegii lor s-au dus la intanirea cea vesnica. Pentru ei si pentru profesorii plecati, s-a tinut un moment de reculegere si apoi, la Biserica din apropierea liceului, s-a facut un parastas de pomenire, savarsit de parintele Celsie.

      Lectia de dirigentie a fost condusa de renumitul profesor universitar Vasile Viman, dirigintele clasei a XII-a B, alaturi de care s-au aflat la catedra prof. Somesan Steluta si Vaida Ana. Tema dezbaterii a avut un caracter general, viata   cu implinirile si esecurile ei, cu bucuriile si tristetile ei  neasteptate. Daca la prima intalnire, fiecare absolvent a vorbit cu multa fervoare despre propriile sale realizari, la urmatoarele au intrat in atentie copiii lor, ca cea mai aleasa comoara, iar la revederea de 45 de ani, entuziasmul discutiilor s-a axat pe nepoti si nepoate si,  nu in ultimul rand, pe dorinta de a avea sanatate. Pentru ca unii dintre colegi au lipsit, din anumite motive, absenta lor a fost suplinita prin mesajele telefonice primite din diferite colturi ale tarii sau din strainatate, prin care si-au exprimat regretul ca nu pot participa la un asemenea moment de suflet.

      Socializarea a avut loc la restaurantul "La Borsanul’’ din Nasaud, unde amintirile s-au depanat in voie, s-au spus glume, s-au revazut fotografii din timpul liceului si s-a stabilit ca urmatoarele  intalniri sa aiba loc in fiecare an, a doua sambata din luna iunie.Toti participantii tin sa multumeasca organizatorilor Nicolae Pop si Ovidiu Micu, pentru modul ireprosabil in care a fost organizata aceasta intalnire.

 

Mircea Darosi.

0 comentarii3108 vizualizări19 iunie 2017
rss 2.0
rss 2.0