Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Atitudine Sambata 04 Iulie 2020 - 9020 vizitatori azi
"...soarta societatii in care traiesti, este condamnata."

La 02 februarie 1905 in Rusia, la St. Petersburg, s-a nascut filozoafa si scriitoarea americana Zinovievna Alisa Rosenbaum, cunoscuta in lumea literara sub pseudonimul Ayn Rand, care a decedat in luna martie 1982 la New York. Cuvintele acestei scriitoare nicicand nu s-au potrivit mai bine, ca in aceste vremuri:

"Cand vei constata ca, in scopul de a produce, trebuie sa obtii aprobarea de la acei care nu produc nimic, cand vei observa cum  banii se scurg spre cei care nu activeaza in bunuri, ci in favoruri, cand vei intelege ca o multime de oameni se imbogatesc prin luare de mita si influenta lor e mai eficace decat munca lor, ca legile nu te protejeaza contra lor, ci dimpotriva, ei sunt cei care sunt protejati impotriva ta, cand vei descoperi ca este rasplatita coruptia iar onestitatea devine un sacrificiu de sine, atunci vei putea  spune fara teama de a gresi, ca soarta societatii in care traiesti, este condamnata."

 

Ayn Rand (1950)

.

 

Material primit la redactie.

0 comentarii5439 vizualizări07 iulie 2017
rss 2.0
rss 2.0