Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Atitudine Luni 06 Iulie 2020 - 4248 vizitatori azi
Nicolae Feier ramane preotul slujitor al tuturor bistritenilor.

 In decursul timpului mi s-au facut diverse propuneri pentru diferite demnitati din sfera politicului pe care le-am refuzat cu eleganta, fara sa supar pe nimeni, dorind sa raman preot slujitor al tuturor indiferent de optiunile politice. In acelasi timp, am refuzat si propunerea de a candida pentru postul de primar al Municipiului Bistrita, invocand opozitia arhicunoscuta a mitropolitului Bartolomeu.

Nu am de gand sa candidez in viitor nici pe listele unui partid, nici independent, socotind ca preotia este incompatibila cu aceste demnitati. Mai mult, nu am nicio optiune politica personala de niciun fel, asa cum gresit se da de inteles.

In decursul celor 12 ani de cand lucrez in media bistriteana, in cele peste 600 de ore emise de catre AS TV, nu cred ca gaseste cineva vreo referire la activitati politice, ci am slujit cum am stiut mai bine, cu mijloace specifice preotesti Biserica si Neamul Romanesc.

Cat despre faptul ca as fi solicitat aprobarea mitropolitului Bartolomeu pentru a intra in viata politica, amintesc ca, in momentul in care, in iarna, mi s-a facut propunerea, marele mitropolit era pe patul de moarte si "discutia tensionata" relatata ca de la fata locului in presa nu a avut cum sa aiba loc, desi unora poate ca le-ar fi placut sa ma vada dat afara din birou si amenintat de catre ierarhul meu.

Relatia mea cu marele mitropolit a fost una speciala, asa cum reiese din "Omagiul" adresat de catre acesta academicianului Mircea Pacurariu, profesorul meu de Istorie a Bisericii, impreuna cu care m-a indrumat in munca pentru canonizarea sfintilor bistriteni.

Asa ca voi solicita autoritatilor bisericesti aprobarea ca in "Panteonul Bistritei", alaturi de ceilalti mari ierarhi bistriteni, sa asezam si numele marelui ierarh, mitropolitul academician Bartolomeu Anania, care a facut pentru judetul nostru ce nu a reusit sa faca nici primul patriarh roman, Miron Cristea, a carui mama era din Galatii Bistritei: doua canonizari consecutive, inscriind numele a cinci sate si a cinci sfinti din judetul nostru in Calendarul Bisericii Ortodoxe, pentru totdeauna.

Cat despre politica si candidaturi, sa le lasam in seama politicienilor, desi ma doare turnura nefericita pe care a luat-o o simpla propunere pentru o demnitate publica, refuzata poate nu suficient de ferm, din decenta. Iertam toate pentru Inviere si sa zicem "Hristos a Inviat!".

 

Preot Nicolae Feier - Bistrita.

0 comentarii2905 vizualizări01 mai 2011
rss 2.0
rss 2.0