Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Atitudine Vineri 21 Februarie 2020 - 3638 vizitatori azi
Tutea despre Ceausescu.

Petre Tutea:  In sfarsit  "Sa dam Cesarului ce este al Cesarului" !  A fost si bou pe deasupra cu cultul personalitatii dar pe langa ce a facut ar trebui sa i se ierte..."

 Petre Tutea: "Cand voi muri eu, dupa mine ramane un singur mare nationalist in care sa credeti, Ceausescu. Nu stiu eu cat de comunist e el, dar  tine cu natia asta, sa stiti de la mine. Asta e roman adevarat. Tine cu noi!"Destinul a facut sa moara Ceausescu inaintea lui si P. Tutea dupa ce a murit a spus:

 "Ati vazut domnule, era mai mare nationalist ca mine, ca l-au omorat inaintea mea.

 "Ceausescu a condus Romania timp de 24 de ani. Nu se poate spune ca era "foarte bine" pe vremea lui Ceausescu, dar putini stiu cum era Romania inainte de Ceausescu!  

Acest conducator a fost pentru tara asta ceea ce au fost Kemal Ataturk pentru Turcia si Abdul Nasser pentru Egipt: TATAL NATIUNII!

Ceausescu a scos Romania din Evul Mediu, de la lumina lumanarii, la lumina electrica, de la carul cu boi, la intreprinderi producatoare de automobile, camioane, tractoare, locomotive si avioane…

Nu stiu daca, pastrand proportiile, exista performante asemanatoare in istorie - poate Ramses cel Mare. Ceausescu a ordonat sa se ridice scoli, spitale, diguri, baraje, hidrocentrale, cai ferate, aeroporturi, baze militare subterane, lucrari hidrotehnice portuare, flote de avioane si vapoare, irigatii pe mii de hectare, poduri impresionante, ba chiar si... autostrazi. In 24 de ani amarati, rastimp in care a platit datoriile si a dublat populatia urbana .

De fapt este incredibil. 

Daca stiti despre ce vorbesc veti vedea ca performantele lui Ceausescu frizeaza imposibilul. Si, peste asta, a pastrat DEMNITATEA acestui popor!"

 

 Petre Tutea

 

Material primit la redactie. 

0 comentarii11228 vizualizări17 octombrie 2017
rss 2.0
rss 2.0