Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Atitudine Vineri 26 Februarie 2021 - 32050 vizitatori azi
Dezbatere: "Criza presei locale in Europa post-adevar".

Asociatia Profesionistilor din Presa Cluj (APPC) si Agentia de Dezvoltare Regionala Nord-Vest organizeaza vineri, 24 noiembrie, de la ora 17.30, in sala de conferinte a Liberty Technology Park (Strada Garii 21), dezbaterea "Criza presei locale in Europa post-adevar".

 Vom discuta deschis, in cadru formal si informal, despre criza in care se afla presa locala si despre posibilele cai de redresare, alaturi de reprezentanti ai institutiilor media, ai mediului de afaceri si universitar, dar si ai administratiei.

 Printre invitatii care au confirmat prezenta la dezbatere se numara Lucia Morariu (Eximtur), Mihaela Rus (Vitrina), Daniel Metz (NTT Data), Ioan Rus (RMB Inter Auto), Voicu Oprean (AROBS), Vasile Sebastian Dancu (IRES), Gelu Trandafir (Freedom House Romania), Iosif Pop (presedintele Consiliului Civic Local), Serban Tiganas (presedintele Ordinului Arhitectilor din Romania), Pascal Fesneau (consulul onorific al Frantei la Cluj), Marcel Ioan Bolos (director general ADR Nord-Vest) etc.

 Dezbaterea va fi moderata de jurnalistul Mihnea Maruta.

 In cadrul evenimentului va fi prezentat un sondaj realizat de IRES pentru APPC, avand ca subiect perceptia comunitatii clujene despre presa locala.

 Discutiile de la dezbatere sunt on the record, urmand ca dupa eveniment acestea sa continue off the record la cina la care sunt invitati toti participantii.

 

 


Un oras european, o presa europeana

 Dezbaterea-eveniment care va avea loc vineri 24 noiembrie pleaca de la premisa ca un oras european precum Cluj-Napoca merita o presa de nivel european. Economia s-a dezvoltat, calitatea vietii a crescut, la fel si  asteptarile pe care le au oamenii in raport cu aspectele care le modeleaza existenta in capitala celei mai cosmopolite regiuni a tarii.

Clujul are o comunitate de afaceri prospera, exceland in domenii precum IT, servicii si constructii. Clujul are cea mai mare si cea mai bine clasata (in topurile internationale) universitate din tara - Babes-Bolyai. Scoala de arte vizuale de la Cluj a ajuns celebra peste Ocean, iar orasul gazduieste cele mai importante festivaluri de film si de muzica din tara.
In privinta mass-media, credem ca mai avem mult de lucru pana sa devenim o presa de nivel european. La problemele cronice ale jurnalismului local, precum lipsa de credibilitate si subfinantarea, s-au adaugat si provocarile epocii "post-adevar".Este in interesul tuturor sa avem o presa de calitate

 Credem ca pentru a avea o comunitate puternica si prospera, Clujul are nevoie de o presa de calitate facuta cu buna-credinta de jurnalisti profesionisti. Credem ca a trecut timpul presei care isi obtine veniturile din santaj sau din presiuni. Credem ca e important ca cei care o finanteaza sa inteleaga ca presa este in primul rand un serviciu de interes comunitar. 

Aceasta dezbatere este o invitatie la dialog pe care Asociatia Profesionistilor din Presa Cluj o face comunitatii locale, pornind de la ideea ca este in interesul tuturor sa avem o presa de calitate.

 Evenimentul este organizat in colaborare cu Agentia de Dezvoltare Regionala Nord-Vest, gazda Centrului Europe Direct Transilvania de Nord.

 Conducerea APPC invita toti jurnalistii sa participe la eveniment.

 Despre APPC

 APPC este, de 17 ani, asociatia reprezentativa a jurnalistilor clujeni, avand 60 de membri din presa scrisa, televiziune si radio. 

Asociatia militeaza pentru perfectionarea profesionala a jurnalistilor, pentru crearea unui climat decent si echilibrat de dezbatere intre media si ceilalti actori publici, consolidarea imaginii jurnalistului in societate precum si pentru evitarea ori corectarea derapajelor deontologice.

Asociatia publica "Anuarul Presei Clujene", cu cele mai bune articole ale jurnalistilor din oras, adopta pozitii publice in chestiuni ce vizeaza exercitarea profesiei de jurnalist si a organizat la Cluj traininguri cu jurnalisti de la publicatii precum Reuters, BBC sau Nordbayerischer Kurier, in colaborare cu Ambasada SUA si Ambasada Germaniei.

 

Conducerea APPC .

 

 

0 comentarii6902 vizualizări23 noiembrie 2017
rss 2.0
rss 2.0