Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Atitudine Miercuri 15 Iulie 2020 - 25108 vizitatori azi
Cainele, prieten sau dusman?

Cainii comunitari reprezinta un peisaj cu care cei mai multi dintre noi ne-am obisnuit deja si nu mai e o lipsa de normalitate sa asistam cum acestia cauta in tomberoanele stradale, cum acestia ne urmaresc pe strada si cum ne latra atunci cand ne apropiem de ei. In mintile noastre, orasul este un loc potrivit pentru cainii fara stapan si am facut din hranirea lor un obicei.

Clubul Studentilor Liberali a dorit sa puna la indoiala aceasta chestiune si ca urmare a scris si promovat un proiect pe care l-am denumit generic: "Cainele, prieten sau dusman?". In cadrul acestui proiect am cautat sa avem o abordare multidisciplinara in care sa luam in considerare toti stakeholderii (1) de pe piata bistriteana si sa devenim puntea care ii uneste. Am inceput acest demers printr-o consultare publica in care am chestionat bistritenii cu privire la 2 intrebari fundamentale: "care sunt pericolele pe care le implica prezenta cainilor pe strada?", "ce solutii considerati ca ar trebui luate de catre administratie?". Parerile diverse au fost ascultate cu mare interes si foarte multe idei bune au fost notate si analizate de catre membrii Clubului Studentilor Liberali (CSL).

In urmatoarea etapa s-a discutat cu toti doctorii veterinari din Bistrita de la care sa cerut sa detalieze din punct de vedere tehnic cateva solutii care au fost luate in considerare.

Administratia publica a fost urmatorul stakeholder vizat si ca urmare au fost solicitate o serie de informatii publice privitoare la aceasta problema pentru a intelege cu exactitate ce inseamna ea din punctul de vedere al administratiei.

Urmatoarele dimensiuni vizate au fost cele privitoare la legislatia nationala si comunitara pe care membrii din echipa CSL le-au studiat.

Ca o ultima etapa a proiectului "Cainele-prieten sau dusman?" toate parerile si informatiile avute vor fi compilate intr-un document final ce va lua forma unei hotarari de Consiliu Local, pe care mai apoi dorim sa o punem pe masa acestuia.

 

 


 Adrian SOLCAN.

 

 

 

 

 (1) n.r.- O definitie larg raspandita in literatura de specialitate defineste stakeholderul ca o persoana sau un grup de persoanecare are (au) un interes sau o implicare personala intr-o anumita intreprindere si performantele sale.
Stakeholderul mai poate fi definit ca o persoana sau un grup de persoane care are (au) interese importante in functionarea unei organizatii si pe care le poate (pot) influenta de o maniera semnificativa. Deci, stakeholderii individuali sau de grup prezinta doua caracteristici majore:
- au interese importante in conceperea, derularea si finalitatea activitatilor firmei;
- pot sa influenteze continutul si rezultatele activitatilor firmei, in mod semnificativ, apeland la mijloace formale si informale, de diverse naturi, inclusiv sentimentale.

0 comentarii2625 vizualizări05 mai 2011
rss 2.0
rss 2.0