Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Atitudine Vineri 26 Februarie 2021 - 32388 vizitatori azi
Noua profesori universitari, denunta teoriile gender adoptate de Romania prin Conventia de la Istanbul.

Scrisoare deschisa: Noua profesori universitari, in frunte cu parintele Necula si Dr. Pavel Chirila, denunta teoriile gender adoptate de Romania prin Conventia de la Istanbul, cer indepartarea "agresiunii la versetele Creatiei din hotarele acestui popor"

 Noua profesori universitari, intre care Profesor Doctor Pavel Chirila si Preot Profesor Constantin Necula, au semnat o scrisoare deschisa prin care denunta prevederile referitoare la definitia genului din Conventia de la Istanbul, document pe care Romania l-a ratificat fara nicio dezbatere publica. (n.r.- in 2016 pe timpul guvernarii Ciolos).

In scrisoarea trimisa in exclusivitate redactiei ActiveNews.ro, semnatarii arata ca atat antropologia, cat si invatatura crestina sunt clare pe acest subiect: exista doar doua genuri, barbat si femeie.

 

"Invatatura crestina este perfect clara in aceasta privinta. In chiar prima referire biblica la crearea omului, in Facere 1,27, citim: "Si a facut Dumnezeu pe om dupa chipul Sau; dupa chipul lui Dumnezeu l-a facut; a facut barbat si femeie". Genul este, asadar, un dat creatural. Aceasta afirmatie apare repetata putin mai departe in aceeasi prima scriere biblica, anume in Facere 5,1-2: "Cand a facut Dumnezeu pe Adam, l-a facut dupa chipul lui Dumnezeu. Barbat si femeie a facut si i-a binecuvantat si le-a pus numele: Om, in ziua in care i-a facut". 

 In miercurea celei de a doua saptamani a Postului Mare s-a citit la slujba Ceasului al saselea o Paremie din cap. 5 al cartii profetului Isaia: "Vai de cei ce zic raului bine si binelui rau; care numesc lumina intuneric si intunericul lumina; care socotesc amarul dulce si dulcele amar!" (Isaia 5,20). Sa ne fereasca Dumnezeu de a cadea in osanda acestui "Vai"!

 Antropologia generala ne invata cateva legi fundamentale ale geneticii (Genetica medicala, Mircea Covic et.all, Ed. Polirom, 2011): Fiinta umana este unica prin structura sa genetica si mediul in care s-a dezvoltat in timp (p. 3).

 "In momentul fecundarii se stabileste sexul genetic al viitorului organism" (p. 203)."Secventa genomului uman este identica la 99,9% dintre oameni, dar diferenta de 0,1% face ca fiecare om sa aiba o secventa unica de ADN" (p. 13)", arata cadrele universitare.

 Cele opt cadre didactice arata ca s-ar bucura foarte mult daca poporul roman si Biserica Ortodoxa ar reactiona, pasnic si ar cere forurilor legiuitoare sa indeparteze "atacul si agresiunea la versetele Creatiei" din legislatia romaneasca.

 

Iata textul scrisorii deschise: 

 

Sex sau gen? Pana cand?

 Pe un site de profil, figureaza pana in prezent 114 genuri, confundabile, mai mult sau mai putin, cu sexul. 

 Exista multe demersuri in lume pentru a explica identitatea de gen si dreptul fiecarei fiinte umane de a se considera barbat sau femeie, chiar daca decizia lui nu coincide cu sexul genetic si biologic. 

 In urma cu doi ani, in Conventia de la Istanbul ratificata de Romania, a aparut o definitie noua:

 "Gen va insemna rolurile, comportamentele, activitatile construite social, pe care o societate data le considera adecvate pentru femei si barbati". (Art. 3, alin. c)

 Impresia generala este ca fiecare poate sa creada orice vrea despre sex si gen, si poate sa se identifice oricand cu orice sex si cu orice gen. 

 Recent, la Focsani, a fost organizata o manifestare cu afis destinata elevilor care erau invitati sa asiste la o conferinta despre "egalitatea de gen", "combaterea violentei in familie", "dezvoltarea personala" etc. In realitate elevii au asistat la scene de film homo si la pledoaria unui transgender pe numele lui neaos "Braila". In felul acesta organizatorii au incalcat Art. 29 Alin. 6 din Constitutia Romaniei care prevede ca parintii au dreptul constitutional sa isi educe copiii si trebuia sa li se ceara consimtamantul. De asemenea au mai incalcat si art. 487 din Codul civil, care spune ca parintii au datoria sa se ingrijeasca de dezvoltarea psihica a copiilor potrivit propriilor lor convingeri. 

Fiind prinsi cu "cioara vopsita", au pus copiii sa iscaleasca pe loc un formular de acord al parintilor. Probabil ca, potrivit teoriei gender, copilul poate fi propriul lui parinte si de ce nu? - si invers.

Crestinii - cei mai afectati de aceasta moderna si de import pedagogie si democratie - nu obisnuiesc sa isi rezolve problemele in justitie. Dar credem ca daca initiatorii si cei care pun in aplicare teoria gender ar avea un minimum simt al dreptatii (care la cei mai multi oameni e inscris in genele creatiei), ar trebui sa ceara iertare zecilor de mii de parinti romani. 

Invatatura crestina este perfect clara in aceasta privinta. In chiar prima referire biblica la crearea omului, in Facere 1,27, citim: "Si a facut Dumnezeu pe om dupa chipul Sau; dupa chipul lui Dumnezeu l-a facut; a facut barbat si femeie". Genul este, asadar, un dat creatural. Aceasta afirmatie apare repetata putin mai departe in aceeasi prima scriere biblica, anume in Facere 5,1-2: "Cand a facut Dumnezeu pe Adam, l-a facut dupa chipul lui Dumnezeu. Barbat si femeie a facut si i-a binecuvantat si le-a pus numele: Om, in ziua in care i-a facut". 

In miercurea celei de a doua saptamani a Postului Mare s-a citit la slujba Ceasului al saselea o Paremie din cap. 5 al cartii profetului Isaia: "Vai de cei ce zic raului bine si binelui rau; care numesc lumina intuneric si intunericul lumina; care socotesc amarul dulce si dulcele amar!" (Isaia 5,20). Sa ne fereasca Dumnezeu de a cadea in osanda acestui "Vai"!

Antropologia generala ne invata cateva legi fundamentale ale geneticii (Genetica medicala, Mircea Covic et.all, Ed. Polirom, 2011):

"Fiinta umana este unica prin structura sa genetica si mediul in care s-a dezvoltat in timp" (p. 3).

 "In momentul fecundarii se stabileste sexul genetic al viitorului organism" (p. 203).

 "Secventa genomului uman este identica la 99,9% dintre oameni, dar diferenta de 0,1% face ca fiecare om sa aiba o secventa unica de ADN" (p. 13)

Ce semnificatie au aceste asertiuni stiintifice pentru sanatatea trupeasca, psihologica si sufleteasca a fiintei umane (inclusiv a poporului roman si a parlamentarilor lui)?

Atat crestinii, cat si paganii, ereticii, ateii sau religiosii de orice fel sunt din nastere barbati si femei. In urma (sau mai bine zis inaintea) unei fiinte umane din prezent sunt mii de generatii - barbati si femei nascuti din barbati si femei - inzestrati cu libertatea de a crede, de a decide si de a actiona. 

 Descifrarea genomului uman arata ca secventa lui este identica la 99,9% dintre oameni si ca doar 0,1% din genom determina diferenta dintre multitudinea de persoane umane care au trait sau traiesc pe pamant. Din aceasta realitate divino-umana s-a nascut NORMALUL in care evoluam cu totii. 

Dintotdeauna, sexul genetic se stabileste in momentul fecundarii si nu pot parteneriatele propagandistice, nici teoria gender sa decida altfel.

Genetica fiintei umane, unica si stabila in veci, intemeiata pe genomul uman (identica la toti oamenii in proportie de 99,9%), evolueaza in mediul biologic si social. Daca omul incalca sau corupe legile acestui leagan al creatiei, pedeapsa nu intarzie, adica apar mutatiile genice - cauzatoare ale multor suferinte.

Sa nu fie!

 


Sinodul bulgar s-a exprimat in legatura cu Conventia de la Istanbul:

 "Chemam poporul bulgar sa-si apere credinta pe care a pastrat-o in mijlocul tuturor incercarilor istorice" (Sau altfel spus, sa-si apere genele in mijlocul universului biologic si social).


"Reprezentantii Bisericilor crestine din Republica Slovaca denunta Conventia de la Istanbul si cer guvernului slovac sa nu o ratifice: Documentul va consolida agenda teoriei de gen si va afecta familia naturala". (activenews.ro)


Ar fi frumos si o mare bucurie duhovniceasca daca parintii din Romania - tara care a aderat la Conventia de la Istanbul - ar reactiona pasnic, in scris si prin rugaciune, pentru a indeparta din hotarele acestui popor atacul si agresiunea la versetele Creatiei. Si inca mai mare bucurie am avea, daca am primi un cuvant de folos de la Sfanta noastra Biserica. Dogmatica Ortodoxa vorbeste de la sine.

 

Semneaza: 

Pr. Prof. Dr. Vasile Mihoc

 Pr. Prof. Dr. Constantin Patuleanu 

 Pr. Prof. Dr. Constantin Necula 

 Prof. Dr. Sebastian Moldovan

 Pr. Conf. Dr. Picu Ocoleanu

 Diac. Conf. Dr. Ionel Ungureanu

 Prof. Dr. Pavel Chirila

 Prof. Dr. Mircea Buta

Prof. Dr. Corneliu Zeana.

 

 

 

Material de ANDREI NICOLAE 

 

FOTO: ICR/Mihail Cratofil.

 

0 comentarii6349 vizualizări04 martie 2018
rss 2.0
rss 2.0