Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Atitudine Miercuri 15 Iulie 2020 - 1226 vizitatori azi
La multi ani, majestate!

Am avut sansa si privilegiul sa cunosc familia regala a Romaniei in anul 1997, 20-24 august, cu ocazia vizitei efectuate in judetul nostru.
Daca pana atunci, la fiecare Craciun si Pasti eram cu urechile ciulite la mesajul si urarile regelui nostru catre noi, romanii, la radio Europa Libera, dupa ce s-a intors in tara am urmarit atat cat a fost posibil sporadicele emisiuni si aparitii la radio, TV si in presa.
Cele trei zile petrecute la Bistrita de catre Majestatea sa, impreuna cu Regina Ana, m-au marcat pentru toata viata prin discretia, simplitatea si normalitatea acestui eveniment.
Smerenia si bunavointa au fost si raman doua dintre calitatile deosebite ale regelui nostru. 90 de ani este o varsta ce incununeaza o viata a unui om care a cunoscut si trait razboiul si pacea, zbuciumul si linistea, efortul si dragostea cu care si-a protejat intotdeauna patria si familia. Regele vorbeste putin si numai ceea ce trebuie. Il intereseaza doar oamenii si patria sa. Zambeste foarte rar, dar niciodata nu-ti lasa impresia ca nu gusta un dialog hazliu. Odata spunea "Nu poti vindeca o tara fara sa-i dai adevarul". Cu alte cuvinte, fara o resurectie morala, facand apel la memorie sau fara restabilirea normalitatii in toate sferele societatii noastre, nu putem sa ne afirmam ca o natiune moderna.
Intrebat de catre regretatul scriitor Mircea Ciobanu, ce carte pretuieste mai presus de oricare, majestatea sa a raspuns: "Biblia, fara doar si poate!"
Cred, in nume personal, ca revenirea la monarhia constitutionala ar fi fost alternativa cea mai potrivita si viabila pentru noi ca popor si patrie!
Ceea ce s-a intamplat in ultimii 21 de ani mi-a demonstrat cu prisosinta aceasta afirmatie.


La multi ani! maiestate - NIHIL SINE DEO.

 

 

dr. Marius Nicolae Pop.

0 comentarii2835 vizualizări10 mai 2011
rss 2.0
rss 2.0