Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Atitudine Miercuri 27 Mai 2020 - 18946 vizitatori azi
CEL CARE INTRODUCE IN CASA UN BUN FURAT DUCE BLESTEMUL LUI DUMNEZEU.

Porunca "Sa nu furi!" se refera  la orice nedreptate facuta aproapelui tau.  Ea demonstreaza gravitatea acestui pacat pricinuitor de multe alte pacate, precum acuzatii, suspiciuni, presupuneri, incriminari, hula, razbunare, care distrug dragostea dintre semeni, strica buna convietuire in comunitate, rapind linistea si pacea interioara, iar insusirea de bunuri nemuncite este uraciune inaintea lui Dumnezeu.

Porunca "Sa nu furi!" are la baza restrictia insusirii de bunuri straine, ce poate declansa in sufletul omului lacomie, rautate, viclenie, patimi care indeparteaza de la om orice sentiment de compasiune fata de aproapele sau.

Vamesul Zaheu zice: "Daca am  nedreptatit pe cineva cu ceva, intorc impatrit.", iar pentru a arata ca stie Legea cea Veche, doreste ca jumatate din averea sa sa o imparta saracilor.

Omul pagubit se adreseaza organelor competente, salariatilor platiti pentru a veghea la siguranta noastra, se adreseaza bisericii cu rugamintea ca prin rugaciune sa-l determine pe hot sa restituie bunurile furate, altfel toata viata va fi agitat si nelinistit atat pe acest pamant, cat si in lumea de dincolo, deoarece omul pagubit blestema si acel blestem va veni candva asupra hotului prin boli grele, rautati asupra  familiei sale, a copiilor, mari pedepse pentru el si pentru urmasii lui. Cineva are grija de faptele sale si chiar daca cei ce cerceteaza cazul nu au reusit  sa concluzioneze punand dosarul pe ultimul raft ca dosare cu autori necunoscuti  poate ruga pagubasului pe la zecile de manastiri va solutiona in timp cauza printr-o pedeapsa pe masura, deoarece Legile Domnului sunt cele mai drepte.

Nici un hot nu scapa nepedepsit si nici un om nu este pedepsit pe nedrept. Legile pamantesti trebuie sa fie mai bine gandite. Poate ca cercetarea unui furt de mare amploare nu poate fi solutiopnat in cele 60 de zile  cat prevede legea, mai ales ca hotii  merg cu regularitate la reciclare, ca dovada folosesc metode moderne incat amprentele nu se mai justifica, la fel  nici testul de minciuni.  

Legiuitorul sa se  gandeasca si la noi, adica la oamenii jefuiti prin furturi  din locuinta, sa  se ia alte masuri pentru depistarea hotilor, masuri mai eficiente, deoarece hotii sunt printre noi sfidand atat pagubasul, cat si organul de cercetare  penala.

Oare in ce tara traim?


    Ioan Mititean 

 

0 comentarii4333 vizualizări31 martie 2018
rss 2.0
rss 2.0