Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Atitudine Duminica 06 Decembrie 2020 - 2478 vizitatori azi
DOUA VEACURI DE SINGURATATE.

Platforma Civica ACTIUNEA 2012 a organizat luni, 16 mai 2011, in fata Hanului Manuc , un flash-mob cu tema "16 mai - Zi de doliu national", amintind ca pe data de 16 mai 1812, in urma semnarii la Bucuresti a Tratatului de pace ruso-turc, Moldova din stanga Prutului (denumita ulterior Basarabia) a fost anexata la Imperiul Rus.

               Participantii la flash-mob si-au acoperit vederea cu banderole negre  si au inconjurat cladirea unde s-a semnat Pacea de la Bucuresti cu o panza neagra, pentru a sublinia ca actul anexarii unei parti a teritoriului romanesc de catre Imperiul Rus a fost unul fraudulos si reprezinta o pagina dramatica din istoriei Romaniei.

Alexandru Goitu, basarabean din nordul Republicii Moldova a declarat <<Ar trebui sa renuntam sa mai fim victimele zicalei "Capul plecat sabia nu-l taie" si sa recunoastem raspicat adevarul istoric - Basarabia e Romania!>>.

 

Voluntar in cadrul Actiunea 2012, Matei Firica din Bucuresti a spus: "Actiunea de astazi are obiectivul de a demonstra ca romanii nu au memorie scurta, ca istoria nu poate fi uitata, in ciuda indoctrinarii toxice la care Basarabia a fost supusa de catre sovietici de-a lungul a doua secole".

 

"Am venit sa marcam 199 de ani de la raptul partii de rasarit a Principatului Moldovei de catre Imperiul Tarist, care s-a produs in urma semnarii unui tratat care incalca orice norme de drept international. Am venit pentru ca am convingerea ca acest act poate fi reparat sau anulat, iar solutia este unirea Republicii Moldova cu Romania" a completat Oana Besleaga, masteranda in istorie la Universitatea din Bucuresti, originara din Galati.


            Platforma Civica ACTIUNEA 2012 este o coalitie de organizatii non-guvernamentale si grupuri de initiativa care sustin unirea Republicii Moldova cu Romania si militeaza pentru realizarea obiectivului generatiilor trecute, prezente si
viitoare de regasire a romanilor de pe cele doua maluri ale Prutului in cadrul
aceluiasi stat.

 

Organizatiile componente ale Platformei civice ACTIUNEA 2012:

Asociatia Onoare si Patrie, Asociatia Studentilor Basarabeni Craiova, ATRAG (Asociatia Tinerilor Romani din Afara Granitelor) Iasi, Asociatia 21 Decembrie 1989,

Cercul elevilor basarabeni din Bacau (G.I.), Clubul Maramuresenilor din Dreapta Tisei, Consiliul Mondial Roman, Consiliul Roman American, Desteptarea (G.I.), Dorobantii (G.I.),Fapta Nu Vorba (G.I.), Forumul Civic al Romanilor din Covasna, Harghita si Mures, Fundatia Grigore Vieru, Fundatia Nationala pentru Romanii de Pretututindeni, Grupul de Initiativa al Romanilor Basarabeni Suceava, Honor et Patria (G.I.), Institutul Fratii Golescu pentru relatii cu romanii din strainatate, Liga Studentilor Basarabeni din Bucuresti, Liga Studentilor Basarabeni din Ploiesti, Spirit Romanesc (G.I.).

 

 

2 commentarii6097 vizualizări17 mai 2011
rss 2.0
rss 2.0