Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Atitudine Joi 02 Aprilie 2020 - 1906 vizitatori azi
STEFANEL SE JOACA CU INGERII.

Cu greu gasesc puterea de a scrie aceste randuri. In 31 iulie 2018, Prislopul a fost in doliu. Micutul Stefan, in varsta de 4 anisori, fiul lui Horatiu si al Cristinei, comoara bunicilor Ioan si Silvia, a fost sambata dupa-amiaza, 29 iulie, in vizita la o familie de prieteni din Dealul Targului Bistrita.  S-a jucat cu alti copii intr-un bazin. Toti cu colaci de salvare sub supravegherea parintilor. Dupa un timp, copiii au iesit din bazin, dand jos colacii de salvare. Micutul Stefanel, intr-o fractiune de secunda  a coborat doua trepte cu dorinta de a ridica o jucarie ce plutea pe apa. S-a intins cu manutele spre ea si a cazut fulgerator in apa, pierzand lupta cu viata. A fost transportat de urgenta la spitalul din Bistrita, insa cu toata stradania medicilor,  inima micutului  Stefanel a incetat sa mai bata duminica dimineata in sunetul clopotelor ce chemau crestinii la Sfanta Liturghie.

A plecat Stefanel intr-o noua locatie, pe Comoara din Prislop, la Domnul Sfant, spre a  veghea de acolo de sus pe cei dragi ai sai: parinti, bunici, surioara de numai o luna, ce i-a fost atat de draga, unchi, verisori, prieteni de joaca, cu rugamintea de a se ruga Bunului Dumnezeu, deoarece plansul, lacrimile nu-si mai au rostul in aceste momente.

Taina aceasta, cum spunea parintele Constantin Nicula, a trecerii, ne dovedeste o data in plus ca deja Stefanel este un mediator intre Noi si Hristos. Este un mijlocitor pentru ca noi i-am spus aici, in aceasta zi de sfarsit de iulie "Pruncule, roaga-te pentru noi, pacatosii!" Ca nu pe el avem a-l plange, ci pe noi. Ca el, Stefanel n-a gustat din dulceata vietii, dar iata ca gusta din dulceata Raiului si a Cerului.  

Nici o clipa Stefanel nu va dispare din inimile celor dragi. Vesnic il vor avea in fata pe copilul cuminte, istet cu o buna memorie si o gandire logica, care stia sa aseze la precizie obiectele dupa marime, culoare si forma, cunostea cifrele si literele, butona cu rapiditate atat telefonul, cat si calculatorul.

Sa nu uitam ca primul dintre noi care si-a pierdut fiul este Dumnezeu Tatal. De dragul copiilor nostri, ca ei sa nu se piarda niciodata. Atat de mult a iubit Dumnezeu lumea incat pe fiul sau, unul nascut l-a dat, ca tot cel ce crede intr-insul sa nu piara, sa aiba viata vesnica.

Stefanel, Dumnezeu a grabit plecarea ta de pe acest pamant, doar pentru ca El are intotdeauna nevoie de oameni buni, de oameni cuminti, care sa se poata juca frumos cu ingerii!

Sa te joci frumos in Rai!

Te-am aduce inapoi, dar nu se mai poate

Intre noi e moartea ce ne desparte.

Te-am chema inapoi, dar timpul nu se intoarce

Ne rugam pentru tine, odihneste-te in pace!

 

 

Ioan Mititean.

 

 

0 comentarii3465 vizualizări01 august 2018
rss 2.0
rss 2.0