Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Atitudine Duminica 20 Septembrie 2020 - 16692 vizitatori azi
APEL CATRE COMPATRIOTI.

Fac un APEL cetatenesc disperat la toti cei ce simt, gandesc si actioneaza romaneste! Distinsi compatrioti, iubitori de Neam si Tara! Sunt col(r).prof.univ.dr.ing. Marian RIZEA, cadru didactic titular al Universitatii Ecologice Bucuresti si asociat al Universitatii de Petrol si Gaze Ploiesti, membru al DIS-CRIFST -Academia Romana, platitor la zi de taxe si impozite. 

Vreti sa dam GUVERNUL JOS ??? HAIDETI SA O FACEM, DAR DEMOCRATIC, PRIN VOT, NU PRIN VIOLENTE!!! Ceea ce se intampla in aceste zile prin deturnarea mitingului DIASPOREI de forte oculte interne si externe spre violenta si instabilitate, este O MARE RUSINE si O MARE PATA pe obrazul Romaniei CENTENARE!

In loc ca romanii sa se bata cu jandarmeria in strada, mai bine ne-am uni fortele si am demonstra ferm fata de incercarile unora de a ne FURA LEGAL BOGATIILE TARII. Consider ca aceste turbulente sunt create in mod intentionat pentru a abate atentia poporului roman de la adevaratele probleme ale TARII. LEGEA OFFSHORE, votata cu chiu cu vai de alesii neamului, intr-o forma acceptabila, este retrimisa in Parlament de de catre Presedintele instigator care ar fi trebuit sa fie un mediator echidistant si aparator al intereselor Romaniei( a jurat cu mana pe Biblie iar nerespectarea juramantului nu ramane nesanctionat de Autoritatea Divina).

HAIDETI SA IESIM IN STRADA si sa sustinem o LEGE OFFSHORE mai buna, mai in interesul romanilor. Expertii Academiei Romane sa-si spuna un punct de vedere explicit despre aceasta lege. Este inadmisibil ca vecinii nostri unguri sa ne rada in fata si sa ne spuna ca nemaiavand industrie, noi romanii trebuie sa le dam lor gazul/hidrocarburile din Marea Neagra!!!

Sa cerem ferm guvernului Romaniei sa renegocieze contractual cu OMV asa cum este prevazut in HOTIRAREA APROBATA DE SENATUL ROMANIEI in sedinta din 13 decembrie 2006, inclusiv renegocierea redeventelor.(A se vedea in anexa Raportul pe care l-am publicat in cartea PETROL, DEZVOLTARE SI (IN) SECURITATE- Editia a II-a- Editura SIPG- Bucuresti,2008).

Sa cerem ferm guvernantilor ca rafinaria ARPECHIM sa fie rascumparata de la OMV -PETROM si repusa in functiune, nu lasata sa rugineasca pentru a fi taiata la fier vechi. Este posibil ca Romania, care in 1989 avea in functiune 10 rafinarii( Combinatul petrochimic BRAZI, Combinatul petrochimic PITESTI, Combinatul petrochimic MIDIA-NAVODARI, RAFINARIA 1 Ploiesti, VEGA, Rafinaria CAMPINA, DARMANESTI, Rafinaria SUPLACUL de BARCAU, Rafinaria ONESTI,Combinatul Petrochimic TELEAJEN-Ploiesti), acum in an aniversar CENTENAR, sa nu dispunem de nici o rafinarie iar petrolul romanesc sa plece spre AUSTRIA?

Sa solicitam conducatorilor da azi si de maine sa repornesca OLTCHIM-Rm.Valcea.

Sa cerm alesilor sa inceapa urgent demersurile legale pentru preluarea combinatului de ingrasaminte chimice care a apartinut omului de afaceri Ion Nicolaie, aflat in insolventa…

Sa cerem guvernului sa dezvolte reteaua de distributie a gazelor naturale in toata Romania, ca tot romanul sa se bucure de gazele din Marea Neagra care vor pleca prin gazoductul BRUA( cea mai mare investitie de infrastructura energetica post-decembrista) spre Ungaria si Austria!!!

CATE LOCURI DE MUNCA S-AR CREA???!!! GAZUL DIN MAREA NEGRA SI PETROLUL ROMANESC AR FI PRELUCRATE IN TARA NU DATE DEGEABA STRAINILOR!!!

Un alt obiectiv major este acela de a revitaliza, pe baza unor studii si strategii smart, sectorul industriei de minerit si al metalurgiei neferoaselor(aur, argint, cupru, etc.)

Am dat pe nimic, petrolul, gazele naturale, padurile, apa, pamantul aparat cu viata de strabuni, forta de munca a plecat, mintile luminate sunt ademenite in occident, am vandut flota, am privatizat/distrus metalurgia , industria grea, chimia, cercetarea, am pus la pamant sanatatea, invatamantul, industria mestesugareasca, turismul, etc.,etc., etc.

AJUNGE!!!! TREZITI-VA ROMANI! Vom discuta zile intregi despre mitingul insangerat din acest august incrancenat, vom sparge televizoarele cu privirea, vom gauri fotoliile asistand la discursuri tembele ale unor asa-zisi formatori de opinie( in fapt niste pupincuristi dornici de a-si rotunji conturile), si nu vedem care sunt problemele reale ale TARII.

Legea offshore este o lege cu bataie lunga, cu impact MAJOR asupra economiei Romaniei si a viitorului copiilor si nepotilor nostri. NU STATI PASIVI!!! Viitorul Romaniei se hotaraste ACUM. Securitatea si independenta energetica a ROMANIEI sunt mai importante decat luptele efemere pentru putere. ROMANII si urmasii nostri sunt mai importanti decat tagmele politice aflate vremelnic si intamplator la PUTERE!

Daca simtiti, ganditi si traiti romaneste, haideti la ACTIUNE, distinsi COMPATRIOTI din tara si din afara!!!

Rog retransmiteti acest APEL tuturor prietenilor si cunoscutilor. La CEAS ANIVERSAR CENTENAR, avem datoria sa ne batem pentru binele nostru si al urmasilor nostri, NU SA NE BATEM CA PROSTII INTRE NOI, iar adversarii sa-si faca jocurile ajutati de cozile te topor si tradatorii de neam si tara.

Doamne, OCROTESTE ROMANIA.

 

Marian RIZEA, Ploiesti, tel.0722 217 156,

data 12.08.2018, orele 23,30.

 

 

 

 

Material primit la redactie.

 

1 comentariu3836 vizualizări16 august 2018
rss 2.0
rss 2.0