Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Atitudine Joi 02 Aprilie 2020 - 16326 vizitatori azi
A CAZUT UN STEJAR. In memoriam: dr. Gheorghe Traian Dascal.

A cazut un stejar cu radacini adanc infipte in istorie, seva lui ducea amintirea strabunilor spre inimi. Firea lui blanda si glasul domol erau parca ecoul atator incercari. Furtunile nu l-au dezradacinat, ci, dimpotriva, l-au intarit.

            A cazut un stejar a carui coroana se-adapostea in statui. Nu laudele il impresionau, nici cuvantarile "fara esenta". A ctitorit statui nu pentru gloria lui, ci pentru a glorifica pe cei care au tesut pagini de istorie memorabile.

            A cazut un stejar la umbra caruia multi s-au adapat din izvorul nesecat al istoriei noastre, discursurile sale, intotdeauna documentate si framantate zile intregi, rememorate oriunde si oricand, erau exemple ale elocventei.

            A cazut un stejar inainte de a-si rotunji inelele anuale la 80; inainte de a dezveli cea de-a 40-a statuie, la Gherla (prevazuta pe 25 noiembrie a.c.).

            Dimineata, pe fiecare statuie, primii fulgi au presarat lacrimi. Lacrimi pentru cel plecat, dar care va trai vesnic prin ctitoriile sale.

            Sufletul stejarului le vegheaza de undeva, de sus, din lungul drum spre eternitate, iar noi, cei care l-am cunoscut, i-am inaltat in inimile noastre o statuie impunatoare, pe care am sculptat, cu piosenie, cuvintele: "Odihneste-te in pace, Mecena Tarii Nasaudului!"

               Radu Baes.

0 comentarii4298 vizualizări19 noiembrie 2018
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0