Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Atitudine Miercuri 02 Decembrie 2020 - 6686 vizitatori azi
Profesorul BIRIS, de la CN Andrei Muresanu, n-a mai avut rabdare sa "merite" bastonul... de maresal.

Daca a sunat clopotelul pentru cei aflati in fata Bac-ului, absolventii caselor a-8-a mai au de tras putin pana la "examenul" de absolvire. Este momentul sa se traga line si sa se adune cele bune cu cele rele. Printre cele rele, generate de cei aflati dincolo de baricada (in fata catedrei) se numara si unii dascali despre care copii o sa spuna peste catva timp: am avut un "prof nasol'. Printre cei etichetati astfel, se afla si ex-inspectorul scolar ,don'BIRIS, profesorul de romana, aflat pe ultima suta de metri din cariera  sa de dascal , urmand sa isi ia in primire binemeritatul baston de pensionar. Din pacate, bastonul de maresal, datorita comportarii sale in ultimii ani de serviciu, ramane sa fie pastrat pentru cineva care va merita acest insemn. Profesorul BIRIS, n-a mai avut rabdare sa "merite" acest baston, n-a mai avut rabdare sa socializeze cu elevii asa cum ar fi fost normal. Din pacate pentru el, profesorul  si-a dat arama pe fata acum, la incheierea unui ciclu din cariera lui de dascal, S-a p....contra vantului, nu mai asculta de nimeni din Andrei Muresanu, fie coleg, director sau si cu atat mai putin de elevi.

Bunaoara i s-a comunicat la un moment dat ca orele de romana cu sectia maghiara i se muta la ora 14.00. In semn de protest, domnul VUCEA modern, nu s-a prezentat la ore, aproape o luna de zile. Evident, ca masurile nu au intarziat sa apara si domnia sa, a fost "pedepsit "cu graficul orar care-i convenea. I se mai pun in carca bietului dascal faptul ca "le cam ciupea pe eleve de zone mai mult sau mai putin sensibile. Ei si ce, doar n-o sa-i placa baietii acum la batranete. Ultima isprava a lui BIRIS a avut loc luni, cand a  informat diriginta unei clase, ca fiind membru in comisia de examinare la bacalaureat, nu va tine ora de romana cu clasa respectivei profesoare. Aceasta  constiinciosa, si-a anuntat elevii, mai putin pe doi dintre ei, care nestiind de modificarea survenita s-au prezentat la ora.

Rezultatul.......bomba!!

Cei doi au fost notificati de don'BIRIS ca fiind prezenti, restul clasei fiind catalogat drept "chiulangii la romana". Asa se face ca absentele la romana s-au multiplicat vazand cu ....pixul!. Pentru unii elevi, dascalul de moda veche, ramolit si blazat, si-a facut un adevarat cult in ceea ce priveste "ejectarile"de la ora. Asa se face ca cei mai "apropiati" sufleteste de dascal, au beneficiat de cate 7, 10 unii chiar 17  trimiteri la plimbare in ora de romana, evident ca dansul nu facea segregatie de ....sex. Verificand starea de fapt la locul "crimei", s-a concluzionat urmatorul aspect.

Proful BIRIS, n-avea tata, n-avea mama de la el in sus, cu atat mai mult de la el in jos, dumnealui instaurase un fel de stat (degeaba) in statul de drept pe care incercam sa-l construim. Ministrul educatiei  cu baza solida in pregatirea profesionala, incearca sa mai schimbe cata ceva in sistemul de invatamant al Romaniei, din pacate, cocolosirea, teama din motive politice de o schimbare din functie, fac sa apara la orizonturile rosii relicve ale Dlui Trandafir, Vucea, Chicos si altii. La o intalnire mai cu scantei , de data recenta, directiunea s-a hotarat sa convoace  Consiliul profesoral, se pare pentru maine (joi, 09 iunie),cand se va discuta situatia de-a dreptul exploziva din Andrei Muresanu.

 

Un parinte revoltat.

0 comentarii2583 vizualizări08 iunie 2011
rss 2.0
rss 2.0