Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Atitudine Marti 22 Ianuarie 2019 - 14896 vizitatori azi
Cati oameni vor murii datorita sistemului de coplata in sistemul sanitar?

De foarte multe ori am spus, ca se va muri de foame. Cifrele sunt dramatice. In Romania sunt foarte multi bolnavi de leucemie. Iar datorita sistemului de coplata, acesti bolnavi vor trebui sa scoata din buzunar in jur de 70 de milioane de lei vechi (7.000 de lei noi) in fiecare luna.Un bolnav de Parkinson, platea pana acum 200-300 de lei/ luna pentru medicamente. De acum, va trebuii sa plateasca 3.000 de lei in fiecare luna.

Va pot da extrem de multe exemple. Un ultim exemplu este acela al bolnavilor de cancer. Iar un bolnav de cancer va trebui sa plateasca 210.000 de lei noi. Acest tratament, nu mai este compensat.Unii oameni au acesti bani, dar multi, foarte multi nu-i au.

40 % dintre oameni nu mai pot beneficia de servicii medicale si de medicamente compensate, datorita serviciului de coplata. Acest sistem, a dus la scumpirea medicamentelor intre 50% si 750%. Nu este o eroare ci este, realitatea cruda.

Dupa cum tot o realitate cruda este si faptul ca, in Romania sunt 3.000.000 de oameni care sufera de afectiuni cronice. Oameni care, vor trebuii sa plateasca sume mult mai mari pentru a-si pastra aceeasi schema de tratament.

In Romania exista 420.000 de bolnavi de cancer, 550.000 bolnavi de hepatita C, 300.000 bolnavi de Alzhaimer, 100.000 de oameni bolnavi de T.B.C. Alti 100.000 sunt fie HIV pozitiv fie bolnavi de SIDA (Cea mai mare rata de imbolnavire cu HIV/SIDA din Europa Centrala si de Est).Multi dintre acest bolnavi atat de SIDA cat si de Hepatita C s-au imbolnavit in spitalele romanesti. Dar, oricum acesti oameni, nu au nicio vina.

Multi vor spune poate, ca asta este viata. Ca si in celelalte tari sunt astfel de bolnavi nu doar la noi. Si poate ar avea dreptate. Dar ce te faci daca in celelalte tari, acesti bolnavi au o durata de viata cu mult mai mare decat cei din Romania. Acesti boli necesita in Romania conditii speciale de viata. In celelalte tari din Europa (sa nu ma raportez la alte tari) au conditii de viata umane. Adica, mancare bogata in proteine si in vitamine, caldura, un trai linistit, lipstit de stres. Conditii care, in Romania lipsesc cu desavarsire.

Si acum, vine o intrebare normala, logica si fireasca. Cum va putea un astfel de bolnav care are o pensie de 350 de lei sau un venit oricare o fii el, pentru ca, acest tip de bolnavi nu mai pot depune niciun efort fizic sau intelectual, sa-si suporte costurile medicamentelor? Eu cred ca, ei sunt condamnati la moarte. Cu buna stiinta chiar.

  Leandru Daniel

 

in parteneriat cu :

http://bistritaexpress.ro/social/cati-oameni-vor-murii-datorita-sistemului-de-coplata-in-sistemul-sanitar.html

0 comentarii1722 vizualizări21 septembrie 2010
rss 2.0
rss 2.0