Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Atitudine Vineri 10 Iulie 2020 - 15506 vizitatori azi
"Jur ca nu l-am lovit pe copil cu pumnul!" Dar cu ce l-ati lovit, domnule Basescu?

Pus sa jure cu mana pe Biblie ca nu l-a lovit pe copilul de la Ploiesti, Basescu a jurat in fata intregii Tari: "Jur ca nu l-am lovit pe copil cu pumnul!" Robert Turcescu pusese intrebarea cam asa: "Puteti sa jurati pe Biblie ca nu l-ati lovit pe copil?" Turcescu nu pronuntase cuvintul "pumn". Normal era ca raspunsul Basescului sa fie scurt: "Jur ca nu l-am lovit!" Si punct!

Raspunsul sau, "jur ca nu l-am lovit cu pumnul!", trebuia sa starneasca replica cea mai fireasca, a lui Robert Turcescu sau macar a lui Geoana, prezent la mascarada: "Dar cu ce l-ati lovit, domnule Basescu?! Cu cotul? Cu genunchiul? Cu dosul palmei? Cu "un dos de laba"?, cum se zice in port?… Cu un cap in gura? Cu un zvast? Cu… cu o floare? Cu ce l-ati lovit daca spuneti ca nu l-ati lovit cu pumnul?!

In limba romana si in orice alta limba cand la intrebarea "l-ai lovit?" raspunzi "nu l-am lovit cu pumnul", inseamna ca recunosti ca l-ai lovit, nu negi ca l-ai lovit, ci doar precizezi ca nu l-ai lovit cu pumnul!

De Robert Turcescu nu m-am mirat ca inghite galusca, ca si cand mintea nu-l ducea mai departe, la intrebarea "dar cu ce l-ati lovit, domnule presedinte?!" Se vedea bine ca sceneta fusese de cateva ori repetata de duetul Turcescu & Basescu. M-am mirat de Geoana ca poate sa fie chiar atat de molau si sa taca, sa inghita pe nemestecate ditamai golania!

Mi-am zis ca, probabil, emotiile confruntarii l-au lipsit pe moment de uzul ratiunii. Desi, in acest caz, este vorba de un gand reflex ca sa reactionezi prin intrebarea daca nu cu pumnul, cu ce l-ati lovit?

Culmea, nici comentatorii din echipa lui Geoana nu au reactionat ca niste oameni normali. Au tacut. Aveau consemn? Ba mai mult, tac intruna, de doi ani!

Ieri seara, la emisiunea lui Gadea, s-a dat din nou secventa cu juramintul pe Biblie al lui Basescu. Dupa doi ani… Erau invitati sa comenteze alde Nistorescu, Ciutacu, Badea si Ciuvica. Toata floarea cea vestita a Talkshow-lui romanesc! Si toti cinci i-au tinut isonul lui Turcescu, tacand fara reactie la manaria ieftina a Basesului. Dintre ei nu a reactionat normal nici macar Ciuvica, care, asa cum e, este totusi cu un cap mai destept decat ceilalti! Au tele-vizionat cu totii mascarada imaginata probabil de Turcescu si au achiesat la ea ingenui si docti, comentand pe alaturi, aiurea si steril, plictisitori si insipizi, dar vehementi si plini de aplomb. Nu pot sa cred ca in mintea lor, la spusele lui Basescu, "nu l-am lovit pe copil cu pumnul", nu se itea ecoul logic, inevitabil prin mecanica ratiunii si a limbii, "dar cu ce l-o fi lovit?" Din cei cinci ipochimeni, nici unul nu este normal la cap?!

Ce explicatie sa gasesc la faptul ca au ascuns aceasta reactie normala, pe care sigur au avut-o, dar au avut grija sa nu ajunga cumva la publicul de nauci ai Antenelor?!

Cand mai multi oameni reactioneaza anormal sau nu reactioneaza normal - ceea ce nu e totuna!, inseamna ca exista o cauza externa care ii determina sa aiba acest comportament identic. Aberant si identic! Nu-mi dau seama care ar fi aceasta cauza. Pare logic sa tragi concluzia ca dumnealor, la fel ca si Turcescu, nefiind niste imbecili, niste oligofreni, sunt niste insi profund nepotriviti sa apara pe micile ecrane ca sa ne dea noua lectii de interpretare a evenimentelor politice. Nu pentru ca nu-i duce mintea, ci pentru ca neobrazarea si depravarea ii duce, i-a dus deja, iata, prea departe! Cum de s-au inteles intre ei, nerusinatii?! Pe cati arginti?!…

Dovedindu-se incapabili sa reactioneze simplu si normal, inseamna ca asa au vrut muschii lor, sa nu reactioneze! Si sa se prefaca a nu pricepe ce e la mintea cocosului sa priceapa cand cineva declara Eu nu l-am omorit cu satarul, domnule procuror! Dar cu ce l-ai omorit, nenorocitule?…

Asta e intrebarea cu care se continua dialogul intre acuzat si acuzator! Prin raspunsul sau, acuzatul de fapt si-a recunoscut vina si nu se poate spune despre el vreodata ca a mintit atunci cand a jurat pe Biblie! Acuzatorii au mintit, ei au impiedicat aflarea adevarului, oprindu-se la jumatatea drumului!

Acuzatul este Traian Basescu. Unde si-o fi gasit astfel de acuzatori? Cat l-o fi costat si-l costa in continuare sa-i faca sa joace de doi ani aceeasi sceneta a imbecilitatii patente?!

Circula o vorba cu ani in urma: care este culmea ghinionului? Sa faci pe prostul si sa ramai asa!…

De douazeci de ani avem parte la televiziuni de imbecili care fac pe desteptii, dar nu da peste noi norocul sa ramana vreunul asa!…

Iar care dintre ei nu sunt imbecili, sunt tare ticalosi, nemernicii! Ori imbecili, ori ticalosi! Asta este mass media romaneasca! Asta este clasa noastra politica! Tertium non datur…

*

Si asa, cu ajutorul lui Geoana si al ticalosilor din televiziunile romanesti, prostimea a fost si a ramas convinsa ca Basescu a jurat pe Biblie cum ca nu l-a lovit pe copil… Cum, domnule, Basescu a jurat pe Biblie?! Pai asta e dovada suprema de nevinovatie. …Ce om bun! Ce-au cu el nenorocitii care il ataca seara de seara la Antene?!…

*

…Nu-i fac niciun repros lui Basescu. Sunt chiar fascinat sa vad cum a stiut sa-i distribuie in diverse roluri pe asa zisii sai adversari, si mai ales pe ziaristii din opozitie. Pe toti a stiut sa si-i bage in buzunar! Acolo unde sunt banii dumneavoastra, inclusiv cei imprumutati de la FMI. Ca nu stie nimeni unde s-au dus atatia bani!… Unde sa se duca?! Printre alte destinatii necunoscute, au mers si la intretinerea unei opozitii energice, guraliva, vehementa si mereu perdanta!

O opozitie care iese mereu in paguba il costa insa pe Basescu mai mult decat plata gastilor credincioase. Drept care opozitia se simte bine in opozitie, este o postura mai profitabila si mai comoda, asa ca va face din nou tot ce poate ca sa nu castige alegerile de la anul! Cum a facut si-n 2008, si-n 2009.

Ma mir de un singur lucru: Basescu a recurs la acest tertip ca sa nu jure propriu zis ca el nu l-a lovit pe copil, asadar ca sa nu jure stramb pe Biblie! Sa intelegem ca Basescu chiar pune pret pe Biblie?!… Frumos din partea lui, desi greu de crezut. Nu ma asteptam ca sperjurul sau de toate zilele sa aiba totusi limite. Fisuri! Parea perfect, fara cusur, ca ticalos!

Domnilor, atentie mare deci: nu te poti baza pe domn Basescu nici macar ca este ticalos tot timpul si in tot ce face!!… Are si el momente de slabiciune… E si el om, cum s-ar zice. Din cand in cand se mai pierde cu firea si nu minte!…

Ion Coja

 

http://www.ioncoja.ro/2011/10/%e2%80%9ejur-ca-nu-l-am-lovit-pe-copil-cu-pumnul-dar-cu-ce-l-ati-lovit-domnule-basescu/?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+ioncoja+%28Ion+Coja%29

0 comentarii2933 vizualizări22 octombrie 2011
rss 2.0
rss 2.0