Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Atitudine Joi 25 Aprilie 2024 - 14587
Ne-am inecat la mal !!! Pacat .

Dumnezeu iti da, dar in traista nu-ti baga - spune un vechi proverb romanesc. De ce? Suntem un popor blestemat…?
In tot decursul istoriei ne-am vandut (n.r.- doar unii) dusmanilor si ne-am tradat si executat conducatorii care au facut ceva pentru noi, incepand cu Decebal si terminand cu Tudor Vladimirescu, A.I Cuza, Antonescu si Ceausescu care pe 25 decembrie 1989 o zi Sfanta, cand dupa un sacrilegiu de proces, sotii Ceusescu au fost executati ca-n ev mediu…, in schimb acceptam sa ne alegem conducatorii care nu ne merita si nu ne reprezinta interesele.
Cine-o mai face ca noi …, ca noi sa pateasca …

Acum citeva luni [mai exact anul trecut] radeam de  libieni, de egipteni ca sint prosti si ca nu stiu ce fac, ca  noi avem 20 de ani de democratie, altii spuneam ca sa se uite la noi si o sa vada ce o sa le rezerve viitorul.  Dar noi ne minteam singuri, ne amageam, ne faceam iluzii ca sintem o tara democrata, libera ....etc......si alte sloganuri de dupa 89 . 

Manipulari ordinare ca pe vremea FSN-ului, doar aia au creat manipularile si astia le-au perfectionat. Acum se vede clar gasca televiziunilor portocalii in frunte cu tvr, b1tv, protv, prima si altele de mana a-2-a plus ziarele aservite. Antena3 ramane partial cu Realitatea dar si aici am mari rezerve in ce priveste moralitatea si adevarul, singurele locuri unde mai poti denunta hotiile, distrugerile, jafurile si batjocura, care din 2004 duc tara la dezastru de am ajuns sa il regretam pe Nastase cu toate bubele lui. Acum in anul in care poate.....se va sfarsi jugul portocaliu, ma intreb cu teama primavara araba se va repeta oare in Europa de Est in 2012?

Ar trebuii sa plingem nu sa ridem. Ne vor lua pielea acum ne mai pregatesc si sarea ?

Cica TVR-ul a anuntata aseara ca protestatarii cereau elimnarea taxei auto iar jandarmii s-au batut cu galeria Stelei.
Si se mai intrebau de ce au dat cu pietre in carul de reportaj al TVR.

La B1tv cica calculau citi turisti sunt pe pirtia pe care va schia Basescu  [nimic important poate nici nu mai era in tara]

Azi "de Eminescu" nu vorbeste nimeni, in schimb cred v-a luat D-zeu mintiile cu ‘revolutia’ asta …unii mai slabi de inger si visatori spera sa se repete ceea ce a fost in ‘89 .....eu spun NICIODATA !!!  Nu are voie sa se intimple ceea ce s-a intimplat atunci. Nu avem voie sa ne aruncam singuri in prapastie, nu avem voie sa ne intoarcem 22 de ani in urma. Daca totusi o vom face(n.r.-o vor face ei)..........va  fi ceea ce am spus la inceputul acestui material: Suntem un popor blestemat. Din acel moment nu ne mai va salva nimeni si nimic !!! 

Ma miram si ma  bucuram acum citeva saptamini de tonurile blinde si increzatoare de care aveam parte de la agentiile de rating internationale, aveam o mica speranta, era ...sa spunem inceputul unui val de speranta, Europa avea sa spunem asa o oarecare invidie pe noi, era ca si cum eram putin deasupra celorlalti. 

Acum spun doar atit : ne-am inecat la mal !!!  Pacat .

 

 

 

Adrian R.V.

1 comentariu3010 vizualizări15 ianuarie 2012




rss 2.0
rss 2.0