Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Atitudine Sambata 11 Iulie 2020 - 3578 vizitatori azi
In genunchi pentru copaci.

Desigur, este vorba de copacii din parcul municipal, considerata arie protejata doar pe hartie. Dupa aprobarea in consiliul local a planului de reabilitare a zonei respective, se vor taia peste 220 arbori si citez din cele declarate de domnul primar Cretu: vor fi eliminati arbori debili, uscati, dar si cei care au crescut in locul nepotrivit: pai aici e problema, cum adica?

Incep sa ma conving ca multi din noi si nu copacii ne-am nascut si traim intr-un loc nepotrivit. Ca sa fiu mai precis, a inceput marcajul pentru taierea arborilor propusi. Mi-am facut timp si m-am uitat la fiecare fir, constatand ca peste 40 din ei sunt perfect sanatosi la o varsta tanara si cu o coroana perfecta. Dar faza cea mai dura vine de la marcarea unui stejar imens, cu o varsta de peste 200 de ani, langa rotunda din parc, un adevarat monument al naturii perfect sanatos. Vina lui este ca s-a incapatanat sa traiasca atata si ca prin dreptul lui trebuie sa se faca o baltoaca, conform proiectului. Nu am nimic si nu ma opun planului de sistematizare al parcului, el trebuie facut si modernizat, dar nu asa de dragul de a cheltui banii. Astept o reevaluare a taierii arborilor facuta de adevarati profesionisti, nu de o comisie care are gura si ochii legati si frica de a nu se pune rau cu cineva anume. (n.r - seful lor primarul Cretu) Spun asta pentru ca ii cunosc pe toti, eu insumi fiind invitat la insistentele mele in cursul anului 2010. Nu ma mai duc la aceasta comisie pentru ca nu vreau sa fiu partas la actiuni nesabuite.

            Domnule primar Cretu:

v-am votat pentru ca va cunosc din frageda copilarie,

v-am votat pentru ca fostul primar avea in plan sa distruga bulevardul cu tei si parcul,

v-am votat pentru ca fosta administratie a tinut schela de lemn pe biserica saseasca pana a luat foc… Si acum ce trebuie sa fac?

Mi-am propus sa las de la mine stacheta demnitatii atata cat pot si sa vin sa ma rog in genunchi, dar numai pentru copaci si salvarea lor. Daca asta doriti sunt pregatit sa o fac. Daca batranul stejar va scapa de drujba primariei, ii promit ca de acum incolo in fiecare an ma voi spovedi in genunchi lui. Iertati-ma dragi copaci, atat pot face pentru voi.

            In anul 2012 Pamantul intra intr-o noua dimensiune astrala, cea anticipata de maiasi si cine nu isi va regasi armonia cu natura va intra inevitabil intr-un scenariu catastrofal, atat colectiv cat si individual.

            Domnule primar Cretu: inca mai cred in bunele dumneavoastra intentii, apreciez lucrurile bine facute si mai am incredere in omenia acelui Ovidiu Cretu pe care il apreciez in felul meu.

 

 

Cu stima,

Marius BALAN                                                                                                                      Bistrita

Presedinte PER Mun. Bistrita                                                                                           16.01.2012

3 commentarii2324 vizualizări16 ianuarie 2012
rss 2.0
rss 2.0