Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Atitudine Miercuri 08 Iulie 2020 - 4096 vizitatori azi
Mica lectie de manipulare. Studiu de caz: Basescu-FMI, vanzarea pe sest a Romaniei si "cresterea" cu 5% a salariului.

Una dintre cele mai penibile manipulari din acest an pe un subiect punctual tocmai s-a consumat zilele astea. Ingredinetele au respectat intocmai retetarul din manualul de inginerie sociala pentru incepatori/prosti. Pentru reusita acestei operatiuni ai nevoie de urmatoarele ingrediente: un guvern corupt pana in maduva oaselor, un serviciu secret specializat in plasarea de subiecte de presa si realizarea agendei trusturilor media, si, evident, de o presa indobitocita si corupta. Dar, sa intram in subiect. Dupa cum stiti probabil, delegatiile FMI, BM si CE tocmai s-au aflat in Romania unde au vizitat, in ordine, Palatul Cotorceni, Palatul Victoria, Ministerul Finantelor Publice, Ministerul Transporturilor si Ministerul Economiei. Oare de ce tocmai aceste ministere?!! Chiar in ziua in care au pus piciorul la Bucuresti acesti mafioti financiari internationali, toate posturile media au inceput sa urle si sa rostogoleasca acelasi subiect cretin: FMI, BM si CE se afla in Romania pentru a analiza posibilitatea majorarii cu 5% a salariilor si pensiilor pentru poporul revoltat (ceva cam ca suta de lei in plus a lui Ceausescu). Cu analisti care mai de care mai vocali si mai "competenti".

Evident, subiectul a fost abil construit in laboratoarele de manipulare ale serviciilor. Si toti prostii/ coruptii din presa au avut gura si mintea ocupata timp de cateva zile. Si au transmis aceste povesti poporului, din fericire, din ce in ce mai putin dispus sa le guste. Gata, FMI a venit aici ca sa ne dea salarii mai mari.

Ironia sortii este ca acesta ineptie a fost infimata chiar de Basescu si Boc. Era prea gogonata. Numai ca manipularea si-a atins scopul. A deturnat atentia publicului de la adevaratul motiv al vizitei asasinilor economici - pregatirea preluarii pe nimic a intregului sistem energetic national (Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Trangaz, Romgaz, etc), a celei mai mari exploatatii de cupru din Europa (Cuprumin) si a companiilor de transport (CFR Marfa si Tarom). Ei au venit sa puna Romania pe taraba dar aveau nevoie de un motive ceva mai onorabil.

Si l-au gasit pentru ca, nu-i asa, poporul pune usor botul si se inflameaza imediat cand e vorba de salarii si uita putin de asasinii economici. Chiar si daca e vorba de doar 5%.

Asa ca, in loc sa-i linseze pentru au venit sa fure si oricum nu erau foarte iubiti, poporul a ramas cu ochii atintiti catre ei ca sa vada daca primeste sau nu cei 5% de la 1 aprilie (sic!). In timp ce penibilii astia fura tara de sub el. Si, uite asa, mafiotii financiari au reusit, printr-o manevra ridicol de simpla, sa-si termine treaba in liniste, nestingheriti de prea multe intrebari. Inafara celor legate de cresterea salariului cu 5%, evident.

Cu siguranta Basescu si Franks isi zic acum in barba: vai, cat de abili suntem si cat de prosti sunt astia! Si s-ar putea sa aiba dreptate.

 

 

 

 

 

 Material primit pe e-mail.

0 comentarii2478 vizualizări04 februarie 2012
rss 2.0
rss 2.0