Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Atitudine Vineri 19 Aprilie 2024 - 14587
Bistrita-Serbarile Zapezii 2012-un experiment ce ar putea avea un final fericit.(60 de poze)

Vrand sa ramana in istoria municipiului recunoscut ca un om cu rezultate fenomenale, primarul PSD- O.T.Cretu a schimbat cu de la sine putere locatia Serbarilor Zapezii de pe dealul Budacului in zona dealului Cocos-Unirea, unde se preconizeaza realizarea unui complex sportiv si de agreement. Noua locatie este buna si pentru practicarea sporturilor de iarna si cu o investitie minima s-ar putea realiza partii de ski, sanius si skateboard fara ca bistritenii sa fie nevoiti sa dea peste 200 de miliarde de lei vechi cu dobanda destul de mare in 25 de ani pe un proiect megaloman marca PSD-Ovidiu Teodor Cretu.

Revenind la Serbarile Zapezii de astazi, trebuie remarcata organizarea buna in zona dealul Cocosului-Aerodromul pentru avioane usoare, implicarea tinerilor de la Centrul Comunitar pentru Tineret si Consiliul Local al Tinerilor, a agentilor economici care au venit cu tarabe si standuri in zona dar si a firmei Imobil Dan care a adus un utilaj pentru realizarea unor mini partii si tasarea zapezii in zona. Oricum, implicarea firmei Imobil Dan nu trebuie prea mult laudata, deoarece aceasta firma este una foarte apropiata de PSD si primarul Cretu, castigand aproape toate lucrarile mari din municipiu, in valoare de sute de miliarde de lei vechi doar in mandatul lui Cretu, astfel ca aceasta cheltuiala de astazi e doar maruntis fata de benificiile uriase facute din colaborarea directa cu primarul PSD. (supararea mea vine de la modul agasant in care cele doua anagajate ale primariei Bistrita - prezentatoare de ocazie, anuntau din 5 in 5 minute sponsorul unic si bine-facatorul bistritenilor pentru amenajarea partiei, fapt ce mi-a reamintit de propaganda de tip neostalinist practicat si in alte randuri de cei mai risipitori "fii" ai judetului -primarul  Ovidiu T. Cretu de la PSD si pres. CJ Liviu M. Rusu de la PDL care in 2011 au "gestionat in interes de partid" fiecare un buget de peste 1.700 de miliarde de lei vechi. )

Totusi, bistritenii prezenti la noul amplasament al Serbarilor Zapezii s-au putut bucura de o zi frumoasa pentru sanius, ski fond, coborare cu sacul sau cu skateboard-ul. Singurii nemultumiti au fost practicantii de ski alpin, care s-au plans de damburile si zonele cu pamant de pe pista de ski si de faptul ca primaria nu a avut initiativa din timp sa niveleze cu un simplu buldozer damburile de pe viitoarea pista, lucru ce se putea face chiar de catre angajatii proprii ai Primariei, care au asemenea utilaje in dotare.

Per total, prima zi a Serbarilor Zapezii 2012 la Bistrita a fost una normala cu accente chiar palpitante daca ne gandim si la survolul la joasa inaltime efectuat de bistriteanul Dumitru Tanase cu avionul personal pentru agrement.

Manifestarile continua si maine, bistritenii putand profita de faptul ca primaria Bistrita a pus la dispozitia acestora autobuze ce vor pleca din fata salii Polivalente, autobuzul fiind gratuit pentru toti calatorii dar evident ca transportul va fi achitat din bugetul Consiliului Local Bistrita, adica tot din taxele si impozitele bistritenilor, dar politic da bine ca primarul Cretu sa se laude ca ii transporta gratuit pe bistriteni la noua locatie sportiva.

De laudat trebuie laudati voluntarii serviciului de urgenta a primariei, angajatii de la Ambulanta, Politie si Jandarmi care alaturi de salvamontistii Consiliului Judetean au fost in permaneta in zona pentru a interveni in caz de nevoie.

Poate data viitoare va fi si mai bine.

 

Marius Chiuzan.

1 comentariu3360 vizualizări18 februarie 2012




[ Închide secţiunea de comentarii ]

anti schi
20 Februarie 2012 - 16:04

am urmarit secventele "imortalizatoare" ale celebrei sarbatori cretuliene(nicio legatura cu eminescian).Remarc prezenta masiva a tinerilor gata sa ia locul politicienilor paltonari(asa se cheama cei care merg pe partie in pantofi si pardesiu).

Adaugă un comentariu





rss 2.0
rss 2.0