Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Atitudine Sambata 04 Iulie 2020 - 11732 vizitatori azi
La ce ne foloseste intrarea in spatiul Schengen?

Asist la aceeasi manipulare parsiva la care am fost supusi si cu ocazia intrarii in NATO si a aderarii la Uniunea Europeana. Se face un mare circ mediatic avandu-i in centru pe Traian Basescu si cativa ministri si se dezbate cu inflacarare, cine este de vina pentru amanarea intrarii Romaniei in spatiul Schengen. Basescu isi face numerele sale de circ obisnuite, acuzand Franta si Germania de lipsa de respect pentru cetatenii romani, opozitia il acuza de lipsa de diplomatie si invinuieste puterea de esecul neaderarii, dar nimeni nu discuta premizele acestei probleme. Nu a pus nimeni intrebarile fundamentale in aceasta chestiune: Cine a fost cu ideea sa intram acum in spatiul Schengen? Doreste poporul roman sa intre in spatiul Schengen? La ce ne foloseste intrarea in spatiul Schengen?

Lucrurile ne sunt prezentate ca si cum nici nu s-ar pune problema ca aceasta aderare nu ar fi un lucru nemaipomenit pentru Romania si ca acesta este telul nostru suprem in acest moment. Dar asa sa fie oare? Ia sa gandim putin cu creierul nostru!…

Ce avantaje vom avea in urma aderarii la spatiul Schengen?

Unii spun ca in primul rand vom castiga la capitolul imagine si credibilitate. Vax! Pe urma, prin desfiintarea punctelor vamale interne vom putea calatori mai usor in spatiul european. Da, asta va fi valabil pentru cei 15 - 20% din romani care au banii necesari si isi permit sa calatoreasca.

Acum sa trecem la dezavantaje. Prin desfiintarea vamilor si implicit a controlului vamal si al taxelor aferente, Romania va fi invadata si mai mult ca pana acum, de o avalansa de produse europene de proasta calitate, care vor fi vandute in continuare la preturi mari, dar suficient de mici pentru a elimina de pe piata romaneasca a ultimilor producatori autohtoni de marfuri. Acest lucru va duce la "ingroparea" definitiva a economiei romanesti si la dependenta ei totala fata de milostenia "investitorilor straini", care deja si-au pregatit, prin intermediul presiunilor FMI, o serie de legi menite sa transforme salariatii romani in "sclavi pe plantatie".

Nu mai pun la socoteala "avantajele" cresterii traficului de droguri, arme, carne vie si accesul liber a tot felul de criminali si infractori, care de multe ori gasesc un adapost caldut si linistit in Romania.

Si uite asa romanii vor fi pacaliti inca o data sa isi semneze condamnarea la o si mai mare saracie si sclavie, crezand ca l-au prins pe Dumnezeu de picior!

  Dan Tanasescu

 

 

 

Material primit pe e-mail.

1 comentariu2499 vizualizări03 martie 2012
rss 2.0
rss 2.0