Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Atitudine Vineri 29 Martie 2024 - 14587
Atentatele din 11 septembrie 2001.

Atentatele de la 11 septembrie au fost o serie de atacuri sinucigase coordonate de Al-Qaeda impotriva Statelor Unite care au avut loc la 11 septembrie 2001. In dimineata acelei zile, 19 teroristi Al-Qaeda au deturnat patru avioane comerciale de pasageri.Teroristii au preluat controlul avioanelor, prabusind doua dintre ele in Turnurile Gemene ale World Trade Center din New York, omorand toate persoanele de la bord si multi alti oameni care lucrau in cladiri. Ambele cladiri s-au prabusit in decurs de doua ore, distrugand si avariind si alte cladiri din jur. Teroristii au prabusit un al treilea avion in cladirea Pentagon din Arlington, Virginia, langa Washington, D.C. Al patrulea avion s-a prabusit pe o campie de langa Shanksville in zona rurala a statului Pennsylvania, dupa ce unii dintre pasageri si membrii echipajului au incercat sa recastige controlul avionului, pe care teroristii il indreptasera spre Washington, D.C. Nu au existat supravietuitori ai zborurilor.

In total, in urma atacurilor au murit 2.993 de oameni, inclusiv teroristii.[3][4] Majoritatea covarsitoare ale celor morti erau civili, inclusiv cetateni din 90 de tari. In plus, moartea de cancer pulmonar a cel putin a unei persoane a fost considerata de un medic legist a fi cauzata de expunerea la praful ridicat in urma prabusirii World Trade Center.[5] Statele Unite au raspuns la aceste atacuri lansand un "Razboi impotriva terorismului", invadand Afganistanul pentru a inlatura de la putere regimul dictatorial al Talibanilor, care adapostea teroristi al-Qaeda, si adoptand legea USA PATRIOT Act. Multe alte tari si-au intarit si ele legislatia antiterorista si au extins puterile fortelor de aplicare a legii. Unele burse americane de actiuni au ramas inchise in toata saptamana atacurilor, si au anuntat pierderi enorme dupa redeschidere, mai ales in industriile transporturilor aeriene si de asigurari. Distrugerea spatiilor de birouri in valoare de miliarde de dolari a cauzat pagube serioase economiei districtului Lower Manhattan.

Avariile Pentagonului au fost reparate in decurs de un an, iar Monumentul Pentagonului a fost construit in acel loc. Procesul de reconstructie a inceput la World Trade Center. In 2006, s-a ridicat un nou turn de birouri in locul cladirii 7. Cladirea 1 World Trade Center este in constructie si, cu o inaltime 541 m la terminarea sa in anul 2011, va deveni una dintre cele mai inalte cladiri din America de Nord. Initial, se dorea sa se mai construiasca inca trei turnuri intre 2007 si 2012 in zona.

 

http://ro.wikipedia.org/wiki/Atentatele_din_11_septembrie_2001

0 comentarii2982 vizualizări11 septembrie 2012




rss 2.0
rss 2.0