Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Atitudine Marti 16 Aprilie 2024 - 14587
Penibilul contureaza granitele Europei pe harta Romaniei.

Romania din nefericire a avut si conducatori care au crezut ca domnesc peste un popor prost, inapoiat, umil, lipsit de curaj si cocosibil. Unii dintre acestia chiar i-au pacalit pe romani, iar altii s-au inselat si au sfarsit tragic.

   Astazi intr-o conjuctura noua, cu care romanii nu s-au obisnuit si se confruntat dupa acceptarea in UE, penibilul apare tot mai mult in viata sociala. A cuprins si partea de sus a conducerii statului, ingramadita  in cele doua palate. Minciuna, ploconeala, supunerea au devenit niste practici si atribute de necontestat chiar si pentru  guvernanti. Atribute cu care incearca sa ne obisnuiasca. Incearca sa ne explice si noua ca supunerea si plecaciunea fata de un centru de putere, trebuie sa constituie pentru viitor o componenta in tinuta noastra, a romanilor. Au existat intodeauna progermani, profrancezi, proenglezi sau prosovietici printre conducatorii nostri. Dar astazi ca niciodata sunt nu numai pro, dar pe fata actioneaza ca agenti de interese straine. Penibilul de la Cotroceni pe care nu-l mai crede nimeni din cauza minciunilor scoase pe guse, minciuni care in cinci minute, ori saptamanal, se rasucesc la 180 de grade, iese cu teme pe care unele state din UE le-ar explica mai greu, de ce nu pot accepta includerea Romaniei in Schengen si care ar fi motivele reale pe fond. Insa penibilul instalat de ei la Cotroceni face eforturi pentru a ne explica, iesind chiar la harta, aratandu-ne intr-un mod cu totul original, cam pe unde este granita UE, care trebuie mutata pe Prut, parca nu ar fi fost acolo. Dar romanii au inteles ca de fapt se referise la granita din Schengen. Ne toarna gogosi de adormit copiii. Ba ca-i una, ba ca-i alta, insa numai adevarul nu vrea sa il rosteasca, crezand si el, ca si altii, ca romanii sunt prosti, inapoiati, umili si cocosibili ca si el. Poate el are motiv sa fie asa, pentru ca ramanerea lui la Cotroceni in vara, s-a datorat strainatatii. Si asta explica faptul de ce actioneaza dupa cum i se dicteaza. El este omul prin care strainataturile, isi fac mendrele prin Romania. El sfatuia ceva timp in urma, pe premier si presedintii celor doua camere ale Parlamentului, ca trebuie sa-si ia un angajament scris fata de Bruxelles, altfel nu vom intra in Schengen. Transmite teme false emise de unii, care se opun cu inversunare intrarii noastre in acest spatiu.

      Interesul intrarii in acest spatiu este comun numai declarativ. Daca ar fi pompat numai UE bani in aceasta lucrare, am fi crezut si noi ca ar putea fi scopuri si interese comune. Dar nu putem crede ca cineva ne face noua o favoare. Venirea pe piata lor a unor competitori nu le pica bine. Si mai trebuie spus raspicat ca intrarea in acest spatiu, este legata de fenomenul migrare. Restul sunt numai motivatii puierile. Insa Romania nu poate fi legata de aceasta problema a migratiei. Problema romilor  nu este o problema romaneasca, ci una Europeana. Asa cum problema evreasca candva a fost pe agenda europeana, astazi mai mult ca oricand si problema romilor a devenit o problema europeana, care nu trebuie tratata in mod discriminatoriu asa cum a mai facut-o Europa acum cateva secole in urma cu populatia evreasca, care a fost alungata din spatiile vestice ale Europei catre est. Ma tem ca nu se doreste rezolvarea ei. Ma tem ca problema romilor va sta mereu in coasta Romaniei, de cate ori va dori sa faca un pas spre vest.

 

               Col.(r) Nour Constantin.

1 comentariu2835 vizualizări07 martie 2013




rss 2.0
rss 2.0