Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Sfaturi intelepte Duminica 05 Iulie 2020 - 17350 vizitatori azi
SCRISOARE DE LA STOMACUL TAU.

Cateva reguli pe care e bine sa le respecti daca vrei sa-ti fiu prieten:  

1. Hraneste-ma de trei ori pe zi si respecta orele, pentru ca eu sunt reglat ca un ceasornic si-mi place sa primesc ce vreau la orele la care vreau. Bunaoara, dimineata, la pranz si seara. Si...dimineata nu este ora 9, ci ora 8, pentru cei care nu inteleg de ce iese soarele asa devreme. 

 

2. Pastreaza un interval de 5 pana la 6 ore intre mese ca sa-mi dai timp sa ma reglez si sa diger ce mi-ai dat sa mananc, indiferent chiar de ce sau de cat mi-ai dat sa mananc. 

 

3. Da-mi cel putin 2 litri de lichide sa beau pe zi. Fii rezonabil si intelege ca ciorba, cafeaua si sosurile nu sunt lichide. Daca nu-ti place apa (pe care totusi ti-o recomand), incearca macar sa nu ma otravesti cu chestii carbogazoase si bea sucuri naturale. 

 

4. Lasa-ma cu mancatul seara. Am spus trei mese pe zi, fa un calcul rapid si vei observa ca ora maxima la care ai putea sa servesti cina este 19, deci scuteste-ma cu alte ore obosite. 

 

5. Uita de rontaiala dintre mese. Citeste niste studii si vei afla ca orele cele mai periculoase pentru organism sunt 10 si 15 (adica fix intre mese), deci nu te amagi ca daca mananci un covrig sau un croissant nu se pune. Ba se pune. Ti-am cerut 5 ore intre mese. Lasa-ma sa-mi fac treaba si sa diger mizeriile pe care mi le-ai servit la masa de pranz. 

 

6. Nu poti sa respecti orele sau regulile de mai sus? Atunci fa macar bine si dormi un pic, ca am si eu limitarile mele, si nu prea ma pricep sa ma mentin in forma daca nu am de unde sa-mi trag energia. 

 

7. A, sa nu uit, cafeaua nu e buna pentru nimeni, alcoolul nici atat, dar daca tot vrei sa ma enervezi cu ele, bea-le in cantitati cumpatate. 

 

8. Hraneste celula, nu stomacul. Mananca pentru a-mi da elementele nutritive de care am nevoie ca tu sa poti fi in forma pe parcursul intregii zile. Da mancarii un gust placut, nu zice nimeni sa nu te delectezi cu chestii bune la gust, dar adu-ti aminte ca lucrurile hranitoare nu sunt neaparat cele mai complicat gatite.

 

 9. Nu ma deranjeaza dulciurile, poti sa balotezi cate vrei. Nu ma deranjeaza painea, e buna si ea la ceva, nu ma deranjeaza sosurile sau prajeala. Nu uita insa ca daca vrei sa ti le diger, o sa-mi ia de doua sau trei ori mai mult timp decat pentru un fruct sau o salata. Si cat timp eu sunt ocupat sa diger cartofii prajiti sau shaorma, tu nu vei fi alimentat cu energie, pentru ca eu voi fi concentrat aproape in intregime sa scap de balastul din stomac. 

 

10. Noaptea sa stii ca si eu dorm. Daca ai senzatia ca-mi face placere sa rontai la mancarea pe care mi-ai basculat-o tu la cina festiva de la ora 22:00 in loc sa dorm te inseli. Prefer sa fac ordine prin corp si sa te pun in forma pentru a doua zi ca sa poti sa dai randament maxim. Asa, ma enervez mai tare si iti impart toate caloriile alea de la Revelion care pe unde mi se nazare si nu mai am nici un chef sa fiu ordonat.

 

Uite asa!  Scuteste-ma cu alte ore obosite.

 

 

 

Material primit la redactie. 

 

 

Imaginea tractusului digestiv la om: 1=Esofag, 2=Stomac, 3=Pilor, 4=Intestin subtire, 5=Cecum, 6=Apendice, 7=Intestin gros, 8=Rectum, 9=Anus

0 comentarii8519 vizualizări24 august 2018
rss 2.0
rss 2.0