Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Turism Vineri 23 Aprilie 2021 - 14587
Atomium si Mannekean Pis - simboluri ale Bruxelles-ului.(65 de poze)

Orice calatorie prin capitala administrativ-politica a Uniunii Europene (alaturi de Luxemburg si Strasbourg) duce obligatoriu pe langa cladirile Parlamentului European, a Consiliului si a Comisei Europene, la cateva obiective turistice simbol pentru Belgia si Europa. Atomium este un simbol al inventivitatii si geniului creator belgian, realizat inca din anii 50’ pentru a pune in valoare noua Belgie moderna si dezvoltata in paralel cu Bruxelles-ul medieval plin de palate si biserici ce oglindesc puterea imperiala de altadata.

Al doilea simbol al Bruxelles-ului are legatura cu istoria mai veche a orasului cand un baietel a facut pipi pe fitilele bombelor puse pentru distrugerea maretei capitale, salvand astfel urbea de la o distrugere preconizata.

Cele doua simboluri ale Bruxelles-ului sunt cele mai vizitate de catre turisti dar lor li se adauga cladirea Primariei, Palatul regal, Gara Centrala, Piata Mare-Marele Palat dar si o serie de muzee, catedrale, parcuri si obiective ce amintesc de tumultoasa istorie a Belgiei.

 

Marius Chiuzan.

1 comentariu2429 vizualizări09 martie 2014
rss 2.0
rss 2.0