Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Turism Marti 30 Aprilie 2024 - 14587
Super tura ciclistica de aproape 140 de km pe traseul Bistrita-Monor-Reghin-Teaca-Bistrita.(65 de poze)

Duminica dimineata, in jurul orei 09.00, am plecat de la Bistrita, din fata Bisericii Sfanta Ana de la Big, cu intentia de a ajunge la manastirea de la Gledin. In tura am fost insotit de 2 tineri ciclisti foarte bine antrenati - Cristian si Cornel, primul fiind si un cunoscut atlet si campion la intrecerile de profil. Pe drum, ne-am oprit de mai multe ori pentru a face poze la Viisoara, Sarata, Rapa cu Papusi de la Domnesti, prima pauza fiind pentru o gustare in parcul primariei de la Sieu. Ne-am continuat drumul prin Sieut, Monor, iar in jurul orei 11.30 am ajuns la Gledin, unde am fotografiat complexul bisericesc si ne-am odihnit in parculetul de langa Caminul Cultural.

            Tura ciclo-turistica am continuat-o spre fabrica de lapte din Monor, comuna Batos si Dedrad din judetul Mures, punctul terminus fiind orasul viorilor - Reghin. Dupa ce am vizitat orasul, am facut o pauza la magazinul Kaufland unde am savurat o portie de mici (mici foarte mici - ha,ha, patru bucati la 5,50 lei) si evident ne-am reimprospatat proviziile de apa, dulciuri si gustari pentru drum.

            Intoarcerea spre casa am facut-o pe traseul spre Teaca iar problemele au inceput inca din localitatile Lunca si Izvoru-Lunca, unde, in special eu am inceput sa am primele crampe musculare, manifestate pe urma si la colegii de drum. Situatia s-a mai potolit cand am ajuns la Teaca si am luat a doua pauza mai mare, dupa peste 100 de kilometrii parcursi in total.

           Pe baza cunostintelor si experientei de ciclist, am baut multe lichide calde si dulci, am servit gustari care ne-au redat energia pentru a continua drumul si a parcurge in siguranta ultimii 35 de kilometrii pana acasa. Aceasta portiune a fost si cea mai dificila, avand in vedere ca deja se lasase noaptea iar urcarea dealului dinspre Herina spre Saratel este un adevarat chin la sfarsitul unei ture ciclistice obositoare.

           Din fericire, tura s-a incheiat fara incidente in jurul orei 21.30 adica dupa mai bine de 12 ore de pedalat cu doar 2 pauze mari si cateva mai mici si evident, zeci de opriri de cateva secunde pentru a face cate un stop cadru fotografic.

Recomand aceasta tura de la Bistrita-Monor-Reghin-Teaca-Bistrita, tuturor biciclistilor rutieristi care detin o bicicleta de tracking - cursiera sau semicursiera si care sunt antrenati, deoarece alternanta deal-vale, urcare-coborare, face traseul destul de dificil pentru biciclistii amatori.

Una peste alta, traseul nostru de aproape 140 de kilometrii a fost unul care ne-a pus in valoare rezistenta si competenta de biciclisti amatori dar cu experienta, cu biciclete bune si bine intretinute din punct de vedere mecanic.

 

 Marius Chiuzan.

0 comentarii3199 vizualizări24 martie 2015




[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu





rss 2.0
rss 2.0