Turism Marti 17 Iulie 2018 - 18174 vizitatori azi
Tura de o zi in Muntii Bucegi - 6 octombrie 2015. (55 de poze)

Nu am vrut sa treaca sezonul de vara, fara sa fac o drumetie si in Muntii Bucegi, drept pentru care am luat trenul si dimineata la ora 05.30 am ajuns in gara din Busteni. Traseul programat a fost:  Busteni - Jepii Mici - Cabana Caraiman (marcaj cruce albastra) - Crucea Eroilor prin Brina Caraimanului (marcaj punct albastru) - Varful Omu prin culmea Caraimanului (marcaj triunghi rosu+banda galbena) - Valea Cerbului - Caminul Alpin Busteni (marcaj banda galbena + triunghi rosu).

      La ora 06.30, inca pe intuneric, cu ajutorul lanternei am inceput urcarea de pe str. Telecabinei, pe marcaj cruce albastra pe Jepii Mici spre cabana Caraiman. Vremea a fost foarte capricioasa, inca de dimineata. Cand ceata, cand ploaie usoara si foarte rar se mai dadeau norii la o parte sa aparea soarale, parca pentru a da ocazia sa imortalizez, cu ajutorul aparatului foto, peisajele mirifice ce ma inconjoara.

      Dupa 2 ore si 45 de minute, am ajuns la Cabana Caraiman, care din cauza cetii nu a fost vizibila doar de la cativa metrii. De la cabana, dupa o mica pauza (15 minute) m-am indreptat pe Brana Caraimanului, pe marcaj punct albastru spre Crucea Eroilor. Din nefericire si aceasta zona am parcurs-o tot in conditii de ceata, dar cand am ajuns in zona monumentului (crucii) sa inseninat putin, pentru cateva secunde tocmai ca sa pot face cateva fotografii.

     In jurul orei 10.30, pe marcaj cruce rosie am urcat pieptis pe Culmea Caraimanului, urmand ca aproximativ dupa o ora de mers pe platou sa intalnesc marcajul banda galbena (marcaj - Babele - Vf. Omu) pe care sa ajung la Cabana Omu. Din cauza cetii de pe platou, care a fost foarte deasa, am cam bajbait putin pana am dat de marcajul banda galbena, dar totul a fost bine pana la urma si la ora 13.00, am ajuns pe cel mai inalt varf din Muntii Bucegi, pe Varful Omu, aflat la o altitudine de 2507 metri. Cand am ajuns pe varf, totul era acoperit de ceata si peste putin timp a inceput si o ploaie usoara. Am facut cateva fotografii la Statia Meteo si la Cabana Omu (cabana era inchisa cu lacat), dupa care am inceput coborarea pe marcaj banda galbena, pe Valea Cerbului spre Busteni. Insotit de ploaie usoara aproximativ o ora si de ceata, mai tot timpul, in jurul orei 17.00, am ajuns la Caminul Alpin din Busteni.

     A fost un traseu foarte frumos, destul de greu, tinand cont de conditiile meteo, parcurs in 10 ore si 30 minute.  

 

   Albert Gavrila

.

2 commentarii7014 vizualizări07 octombrie 2015
rss 2.0
rss 2.0