Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Turism Luni 21 Ianuarie 2019 - 12886 vizitatori azi
Tura de iarna in Muntii Suhard pe vf. Omului (1932 m) - 20 Decembrie 2015. (20 de poze)

Duminica dimineata, pe o vreme incetosata, am plecat spre Muntii Suhard, impreuna cu prietenii Runcan Ionel si Kovacs Robert, cu speranta ca o sa avem parte de soare si o sa putem urca pana pe vf. Omului, aflat la cea mai mare altitudina din Muntii Suhard, la 1932 m. Am reusit sa ajungem cu autoturismul pana la aproximativ 2-3 km de Pasul Suhard (1258 m). De aici, fara sa fim descurajati de ceata deasa, cu speranta ca o sa vedem soarele, macar la o altitudine mai mare, am inceput sa urcam spre varf. Aproximativ 2 ore am urcat pe ceata, dar dupa ce am ajuns la o altitudine de peste 1600 m, am fost rasplatiti din plin deoarece a aparut soarele pe cer iar ceata (nori de joasa altitudine) a ramas in urma noastra. Am avut parte de o priveliste de iarna de vis, avand vedere asupra vaii Bistritei Aurii, Obcina Mestecanisului, Obcina Feredeului, Muntii Rarau Giumalau, Calimani, Bargaului si Rodnei, fiind acoperiti partial de marea de nori, ce a facut sa fie si mai impresionant. Dar mai bine va las sa admirati fotografiile, care sper sa va impresioneze si sa va indemne la drumetii montane.

     Traseul pe care l-am parcurs a fost urmatorul: Valea Mare (com. Sant, jud. B-N) - Poiana Zanelor - Pasul Suhard - Vf. Omului si retur. Pana la aproximativ 2-3 km de Pasul Suhard (1258 m) am reusit sa ajungem cu autoturismul. Vara drumul e accesibil (pentru orice autoturism) pana in Pasul Suhard.

      A fost un traseu frumos, in conditii de iarna, cu zapada care in unele portiuni era de peste 50 cm, parcurs in aproximativ 6 ore. Recomand acest traseu de iarna doar turistilor bine antrenati si echipati corespunzator pentu conditii de iarna.

 

      Albert Gavrila

 

 

    Foto: Albert Gavrila

            Runcan Ionel

            Kovacs Robert

0 comentarii9947 vizualizări21 decembrie 2015
rss 2.0
rss 2.0