Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Turism Sambata 15 Decembrie 2018 - 6206 vizitatori azi
Tura de iarna in Muntii Calimani la 12 Apostoli - 30 Decembrie 2015. (30 de poze)

De cateva zile urmaream cu interes evenimentul ce avea sa incheie anul 2015. Adrian Hogiu, un iubitor al muntelui, de la Clubul Montan Heniu, a lansat invitatia pentru o tura in Muntii Calimani, la 12 Apostoli. Intalnirea a avut loc in Prundu Bargaului, de unde, placut surprinsa de "marea" de drumeti, 22 la numar, am plecat spre Poiana-Negri.
   Pe o vreme numai buna de drumetii, exceptand minusul din termometre, cu ninsoare la urcare, am pornit pe traseul: Poiana Negri - Schitul 12 Apostoli - Valea Pantii - Vf. Lucaciu (1788 m ) - Vf. 12 Apostoli ( 1760 m ). 
Pauzele scurte de foto, inotul prin zapada care atingea in unele locuri 50 cm, imaginile de basm cu brazii incarcati de zapada, ne-au facut ziua minunata ! 
Luandu-ne la revedere de la Apostoli, am coborat mangaiati de razele soarelui, (promise de Adi Hogiu!) si am incheiat frumoasa tura oprindu-ne la un ceai cald si cozonac, oferit de calugarii de la Schitul 12 Apostoli, carora le multumim pentru ospitalitate.
   Vremea buna si prietenii deosebiti au contribuit la reusita turei ! Un Nou An fericit va dorim, cu ture frumoase si cer senin ! 

       Filmarea turei se poate viziona aici  https://youtu.be/ZO9HlTRtjVI

 

 

          Carmen Albert

 

 

    Foto: Gavrila Albert

              Ionel Runcan

              Robert Kovacs

0 comentarii10416 vizualizări31 decembrie 2015
rss 2.0
rss 2.0