Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Turism Duminica 12 Iulie 2020 - 17120 vizitatori azi
A aparut portalul www.ro-tourist.info .

Portalul www.ro-tourist.info a fost infiintat in Octombrie 2010 din motivatii multiple, dar care converg catre un singur scop amplu:
Promovarea turismului romanesc atat pe plan intern cat si pe plan extern.
Idea s-a nascut in vara anului 2010 dupa lansarea brandului turistic acum celebru si cunoscut mai degraba dupa scandalul de proportii pe care l-a generat (scandalul frunzei) si nu dupa conceptul pe care il promoveaza. Din pacate, acest scandal nu este primul in acest domeniu (sa ne amintim de Dracula Parc si de palmierii de pe malul marii dar si multe altele) si este evident, daca ne uitam la istoricul acestor initiative guvernamentale, ca ele nu au dat nici un rezultat. Motivele sunt probabil diverse: lipsa de profesionalism, dezorganizare, inabilitatea guvernantilor de a angaja specialisti in domeniu, poate interese personale si multe altele, dar noi speram totusi ca nu este vorba de rea vointa.
Doua lucruri sunt insa certe:

  • Lipsa obilectivelor turistice nu pate constitui motiv. Romania are o varietate de obiective turistice pe care nici o tara din Europa nu le are la un loc: O istorie de peste doua mii de ani ce a lasat in urma numeroase monumente si legende, o cultura bogota nascuta din convietuirea a numeroase popoare, munti de toate felurile: vulcanici, de incretire si calcarosi, fiecare cu specificul ei, litoral la Marea Neagra, o mare unica in lume, Dunarea, un fluviu impozant navigabil si Delta Dunarii, un fenomen rar in lume cu un ecosistem aparte. Toate acestea elimina practic conceptul de sezon mort in turism deoarece prin varietatea si ciclicitatea lor, aceste destinatii ofera ceva aparte in toate anotimpurile anului. In comparatie, alte tari sunt obligate sa investeasca sume uriase pentru a extinde un sezon pe cat se poate pentru ca nu dispun de alternative.
  • Exista o lipsa totala de comunicare intre organele de conducere si institutiile turistice, atat private cat si de stat, respectiv populatia tarii in general. An dupa an, importante obiectivele turistice si odata cu ele institutiile afiliate cad in afara pachetului turistic promovat, populatia nu este implicata in procesul turistic, nici ca si gazda dar nici ca si turist iar autoritatile fac cum cred ele de cuviinta. In mod evident, rezultatul este haos, iar lipsa de consens si nemultumire genereaza scandal.

Pornind de la aceste doua idei, ne-am propus ca prin intermediul acestui portal, sa dam locuitorilor din Romania posibilitatea de a-si exprima parerea si de a contribui la crearea unei colectii vaste de destinatii turistice eliminand astfel golurile pe care barandurile turistice le-au creat si dand sansa fiecarei zone ale tarii sa-si fructifice bogatiile turistice cu sanse egale. Credem ferm ca autorul ideal al acestui compendiu este de fapt romanul din popor si nu oarecare firma din strainatate contractata de guvernanti sa promoveze Romania. Oare cum poate cineva sa-si inchipuie ca aceasta firma cunoaste destinatiile turistice romanesti mai bine decat cei din Romania? Nu, aceasta sarcina le revine exclusiv romanilor. Este de datoria noastra sa ne prezentam tara.
Totodata, speram, ca prin exemplul lor, romanii vor sensibiliza autoritatile motivandu-i astfel sa renunte la orgolii si interese personale si sa-si dea silinta la rezolvarea unor probleme pe care oamenii din randul poporului nu le pot rezolva, cum ar fi dezvoltarea infrastructurii de transport, crearea unui cadru juridic stimulativ, protectia mediului si a patrimoniilor nationale si multe altele.

Evident, nimeni nu cunoaste toate colturie tarii, si daca ne bazam pe autoritati nu vom auzi de ele niciodata. Dar impreuna am vazut si am auzit cam tot.
De aceea, noi nu ne-am propus sa construim singuri aceasta colectie de destinatii ci am creat un portal care ofera romanilor posibilitatea de a colabora in vederea crearii acestuia. Portalul este usor accesibil si dedicat destinatiilor turistice, astfel oricine cauta poate gasi foarte usor obiectivele de interes. Important este ca aceste obiective sa existe la noi in baza de date.
Participa si tu la colectarea lor si implicit la dezvoltarea turismului romanesc prin cateva gesturi simple.
Pentru moment, portalul este rulat integral din fonduri proprii de catre un mic grup de tineri care cred ca solutii exista.
Daca doresti sa ne contactezi cu idei sau orice alt scop, fa-o te rog prin intermediul portalului.

4 commentarii2478 vizualizări07 decembrie 2010
rss 2.0
rss 2.0