Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Tineret Duminica 05 Aprilie 2020 - 6490 vizitatori azi
Solution 2010, Bran - Conferinta ta internationala pentru antreprenoriat social

Comunitatea roPot anunta organizarea conferintei Solution 2010, o conferinta unica si neconventionala, o platforma de invatare desfasurata intr-un cadru cu adevarat inovator, care sustine tineri din intreaga lume in a adauga claritate, incredere, capacitate si curaj eforturilor lor de a face diferenta in societate.

Gazduita pentru prima data in Austria in 2006, "Solution" a angrenat pana acum in jur de 300 de participanti selectati si peste 60 de oaspeti cu reputatie si parteneri iar in 2009, programului i-a fost atribuit oficial patronajul UNESCO. A cincea editie va avea loc intre 23 si 26 septembrie in Romania, la Bran si va implica 90 de participanti, 15 facilitatori internationali si 15 vorbitori locali si internationali fiind sustinuta local de BCR.

Conferinta sustine cristalizarea si planificarea initiativelor antreprenoriale intr-un mediu multicultural, participanti din 9 tari fiind deja confirmati, faciliteaza colaborarea, feedback-ul si suportul reciproc intre  studenti, antreprenori, tineri profesionisti si organizatii ce sustin intreprinderile sociale.

Echipa de facilitatori, cuprinzand 15 membri din Romania, Austria, Olanda, Marea Britanie si Finlanda sustine conferinta atat cu experienta in zona de invatare precum si in zona de antreprenoriat social. Ca si lideri ai diverselor comunitati de antreprenoriat social in tarile de origine, acestia vor aduce exemple practice si discutii pragmatice in cadrul Solution.

Printre invitatii confirmati ai evenimentului se numara lideri locali ai organizatiilor preocupate de antreprenoriat social: Cristian Ispas, Manager General al Fundatiei Motivation Romania, Raluca Gheorlan Director al Ateliere Fara Frontiere, Razvan Crisan membru fondator al Asociatiei ORICUM, Roxana Damaschin-Tecu, Director de Dezvoltare al NESsT Romania, Teia Gavrilescu Presedinte si Fondator al ViitorPlus

Mai mult, conferinta este puterninc conectata ea insasi prin modul in care se desfsoara la ideea de sustenabilitate si impact social, initiativele incluzand utilizarea de hartie reciclata ori produsa din paduri administrate durabil, utilizarea produselor locale, a bauturilor ambalate in recipiente reutilizabile, calculul eficient energetic al rutelor de transport. De asemenea, implicam activ toti participanti, in parteneriat cu Let’s Do It Romania, in proiectul de ecologizare din data de 25 septembrie.

Pentru a sustine initiativele locale de intreprinderi sociale acordam doua burse de participare persoanelor cu adevarat interesate dar pentru care bariera financiara reprezinta o provocare. Pentru a beneficia de aceste burse participantii trebuie sa specifice motivele pentru care doresc aceasta bursa in formularul de aplicare.

Pentru mai multe detalii si pentru a aplica, accesati pagina de internet http://solution.ropot.ro

roPot este  comunitatea oamenilor cu interese comune in zona de antreprenoriat social, platforma de conectare ce devine comunitate de practica bazata pe incredere, respect si contributie, un cadru de dezvoltare al abilitatilor si al cunostintelor necesare atat pentru zona de antreprenoriat cat si pentru crearea de impact social. roPot este un incubator de proiecte de antreprenoriat social pe care le sustinem in a deveni sustenabile.

Pentru informatii suplimentare:

Dani Matei

0728 453 297

dani@ropot.ro

http://solution.ropot.ro

 
0 comentarii4123 vizualizări01 septembrie 2010
rss 2.0
rss 2.0