Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Tineret Miercuri 01 Aprilie 2020 - 3686 vizitatori azi
Concurs de inventii si creatii pentru tinerii.

Ministerul Tineretului si Sportului organizeaza in perioada 20 - 24 noiembrie 2013, la Complexul Expozitional Romexpo, Bucuresti, cea de a XI-a editie a "Salonului National de Inventica si Creatie Stiintifica pentru Tineret".

            Salonul se desfasoara in cadrul Targului International "Gaudeamus - Carte de invatatura". Cu aceasta ocazie au loc expozitii de inventii si idei, vernisaje, conferinte, mese rotunde si dezbateri pe diferite domenii ale educatiei, culturii si stiintei, ale economiei creative.

            Grupul tinta este compus din tineri, cu varste intre 14 si 35 de ani, din toata tara, tineri care au o orientare spre o societate bazata pe cunoastere si dezvoltare. Aceasta initiativa isi propune sa promoveze si sa incurajeze tinerii in domeniul Inventica si Creatie Stiintifica.

             Cu acest prilej Ministerul Tineretului si Sportului lanseaza si un concurs de inventii si creatii pentru tinerii care au preocupari, cunostinte si aptitudini provenind din diverse domenii si care isi expun lucrarile in cadrul Salonului National de Inventica si Creatie Stiintifica pentru Tineret - 2013.

             La CONCURS participa tineri ale caror inventii sau creatii se incadreaza in urmatoarele sectiuni:

1) STIINTE APLICATE (mecanica, electricitate, optica, termotehnica, biotehnologie, nanotehnologie, aeronautica, astronautica etc.)

2) TEHNOLOGIA INFORMATIEI (tehnologie care asociaza utilizarea calculatorului si a informatiilor, care ajuta sa produca, sa manipuleze, sa comunice sau sa difuzeze informatiile)

 3) CREATIE TEHNICA (de produs, de interior, grafic design etc.)

            Selectia lucrarilor inscrise la concurs se realizeaza de catre jurii formate din specialisti ai domeniilor respective, iar cele mai creative si inovative lucrari, pe fiecare tematica, vor fi premiate la finalul manifestarii, intr-un cadru festiv.

            Lucrarile tinerilor vor fi expuse in cadrul salonului, intr-un loc special amenajat, fiecare tanar/echipa avand la dispozitie un spatiu de prezentare. Fiecare este responsabil de materialele si modul prin care isi promoveaza ideea.

Selectia participantilor

Selectia participantilor se face in baza urmatoarelor documente:

             A) Formular tip de inscriere ( se poate descarca de pe site-ul www.mts.ro )

 B) Document de identitate (CI) - in copie;

 C) Curriculum - Vitae (CV).

            Acestea se vor transmite la adresa de e-mail: salon.national2013@mts.ro, avand inscriptionata, in campul "Subiect", mentiunea: "Inscriere "Salonul National de Inventica si Creatie Stiintifica pentru Tineret" pana  duminica, 27 octombrie 2013.

            Lista participantilor, stabilita in baza  evaluarii aplicatiilor, va fi postata pe site-ul Ministerului Tineretului si Sportului - www.mts.ro, in data de miercuri, 30 octombrie 2013.

            Masa, cazarea si partial transportul participantilor (respectiv costul drumului de la localitatea de domiciliu pana in Bucuresti), altii decat cei din Bucuresti, se asigura de catre Ministerul Tineretului si Sportului. Numarul de participanti pentru tinerii care participa in echipa, este de maxim 3 tineri insotiti, eventual, de un profesor.

           

 

                                                                       

                                                       Director executiv,

                                                       Florian Constantin.


Foto - arhiva Marius Chiuzan.

                       

0 comentarii2450 vizualizări22 octombrie 2013
rss 2.0
rss 2.0