Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Tineret Miercuri 01 Aprilie 2020 - 4560 vizitatori azi
Proiectul "NECENZURAT".

Preadolescenta si adolescenta sunt perioade deosebit de vulnerabile din persepectiva consumului de substante psihoactive, suprapunandu-se adesea peste etapa marilor deziluzii. Adesea tinerii consuma droguri in semn de razvratire fata de normele socialului, alteori influenta grupului fiind cea care ii impinge spre consum. Mediul familial impropriu, mostenirea genetica, structura de personalitate il determina pe individ sa alunece pe fagasul toxicomaniei.

            Realizarea unui astfel de proiect de dezvoltare a competentelor elevilor dar si ale consilierilor scolari din unitatile de invatamant de nivel gimnazial prin asimilarea de noi informatii privind consumul de droguri in randul adolescentilor, reprezinta o necesitate stringenta astazi, cand se observa o crestere alarmanta a cererii si a consumului de droguri in randul populatiei generale si, indeosebi, in randul tinerilor. 

            Proiectul "NECENZURAT" este un proiect de prevenire a consumului de droguri in scoli, adresat adolescentilor cu varste cuprinse intre 12 si 14 ani, avand la baza modelul comprehensiv al influentei sociale, proiectul fiind deja testat cu succes in 7 tari europene. Pe langa activitatile destinate elevilor si profesorilor, acest proiect are si un modul adresat parintilor, deosebit de util in realizarea unui parteneriat activ si eficient intre scoala si familie in educatia antidrog a copiilor.

            Centrul Judetean de Resurse si de Asistenta Educationala si Centrul de Prevenire Evaluare si Consiliere Antidrog Bistrita-Nasaud implementeaza acest proiect si in judetul Bistrita-Nasaud, in perioada ianuarie 2014 - iunie 2015.

Obiectivul general al proiectului il constituie formarea si dezvoltarea la 300 de elevi  din clasele a VI-a si a VII-a, din  unitati de invatamant din judetul Bistrita-Nasaud in care functioneaza cabinete de asistenta psihopedagogica, a unor abilitati de viata, necesare luarii unor decizii informate, corecte si responsabile in legatura cu consumul de tutun, alcool si droguri.

In acest scop, proiectul a inceput cu un curs de formare, sustinut  de catre Daniela HUDREA - consilier scolar in cadrul Centrului Judetean de Resurse si Asistenta Educationala Bistrita-Nasaud si inspectorul de specialitate Corina Anda DAMIAN din cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Bistrita-Nasaud, adresat unui numar de 30 de consilieri scolari din intreg judetul, care urmeaza sa desfasoare apoi cate 12 activitati cu elevii la fiecare din clasele participante si de asemenea, cate 3 activitati cu parintii acestora.

            Vor fi folosite materiale specifice, manuale - de catre profesori si caiete de catre elevi, realizate cu sprijinul financiar al Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud/ATOP.

Date  de contact:

CENTRUL JUDETEAN DE RESURSE SI ASISTENTA EDUCATIONALA BISTRITA-NASAUD, Bistrita, str. N. Balcescu nr. 9, Tel/Fax: 0363-401110, e-mail: cjraebn@yahoo.com/tel. 0741 081 868

CENTRUL DE PREVENIRE,  EVALUARE SI CONSILIERE  ANTIDROG AL JUDETULUL BISTRITA-NASAUD, Bistrita, str. Gh. Sincai, nr. 22, tel/fax: 0263 231066, e-mail: cpeca.bistritanasaud@ana.gov.ro/tel. 0742 334 577

 

 

0 comentarii2191 vizualizări17 ianuarie 2014
rss 2.0
rss 2.0