Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Tineret Sambata 04 Iulie 2020 - 5422 vizitatori azi
Proiectul "NECENZURAT".

Centrul Judetean de Resurse si de Asistenta Educationala Bistrita Nasaud, Centrul de Prevenire Evaluare si Consiliere Antidrog Bistrita Nasaud , cu sprijinul financiar al ATOP Bistrita Nasaud vor desfasura in perioada ianuarie 2014 -iunie 2015 o serie de activitati in cadrul proiectului de parteneriat "Necenzurat".

Proiectul "NECENZURAT" este un proiect de prevenire a consumului de droguri in scoli, adresat adolescentilor cu varste cuprinse intre 12 si 14 ani, avand la baza modelul comprehensiv al influentei sociale, proiectul fiind deja testat cu succes in 7 tari europene. Pe langa activitatile destinate elevilor si profesorilor, acest proiect are si un modul adresat parintilor, deosebit de util in realizarea unui parteneriat activ si eficient intre scoala si familie pe teme de educatie antidrog a copiilor. Asadar, scopul proiectului il reprezinta dezvoltarea unor atitudini si practici la nivelul intregii populatii aflata intr-o forma de invatamant in scopul adoptarii unui stil de viata sanatos, fara tutun, alcool si alte droguri.

In vederea indeplinirii scopului si a obiectivelor, proiectul va continua cu urmatoarele activitati:

  1. Organizarea a cate 12 activitati cu elevii din clasele a VI a si a VII de catre profesorii consilieri formati.
  2. Organizarea a trei activitati specifice proiectului de catre cadrele didactice formate, cu parintii elevilor cuprinsi in proiect.
  3. Organizarea unei activitati comune elevi-parinti.

In perioada ianuarie 2014-iunie 2015, sub coordonarea inspectorului de specialitate/asistent social Corina DAMIAN din cadrul CPECA Bistrita-Nasaud si a profesorului consilier scolar Daniela HUDREA din cadrul CJRAE Bistrita-Nasaud ,coordonatori judeteni ai proiectului vor fi monitorizate activitatile incepand cu semestrul II al anului scolar, in scopul implicarii in proiect a unui numar cat mai mare de beneficiari.

 

Coordonator CPECA Bistrita-Nasaud,                  Director CJRAE Bistrita -Nasaud

   Psiholog Anamaria BORCANI                               prof. Daniela HUDREA.

 

 

0 comentarii2170 vizualizări24 ianuarie 2014
rss 2.0
rss 2.0