Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Tineret Miercuri 01 Aprilie 2020 - 5664 vizitatori azi
Serban Groza-un bistritean care ii motiveaza pe tineri.

Colegiul National "Andrei Muresanu" din Bistrita a gazduit joi 22 mai, o intalnire dintre o parte a elevilor din acest colegiu si tanarul lor coleg Serban Groza care s-a specializat in ultima vreme in seminarii motivationale. La doar 18 ani, Serban Groza isi impartaseste experienta de viata, in special trecerea de la elevul grasut la adolescentul bine-facut din punct de vedere fizic si psihic. Discursul lui Serban in fata tinerilor a fost unul optimist, plin de verva si cu concluzii benefice tinerei generatii. Prin prezentari de slide-uri, fotografii si schite la tabla, Serban Groza a incercat sa le atraga atentia tinerilor sai colegi asupra faptului ca viata este o continua lupta cu tine insuti spre performante autoimpuse, ce pot fi atinse prin munca, rabdare si scrijnit din dinti in fata problemelor. Serban Groza a amintit faptul ca doar cei motivati, cei increzatori in fortele lor, in schimbarea in bine a individului pot avea parte de succes si realizari in viata, atat pe plan material cat si pe plan spiritual. Da, el are dreptate cand spunde, evident preluand de la maturi idea ca banii sunt un mijloc, nu un scop in viata.

Tanarul vorbitor motivational mai are de parcurs insa multe trepte in viata personala spre maturitate si cu siguranta ca si discursul va fii mai rafinat si mai concis iar scopul invatamintelor prezentate tinerilor va trece in timp de la realizarea pe plan material-fizic la realizarile ce conteaza in viata fiecarui individ-sanatatea si fericirea. In ansamblu, pot spune ca Serban Groza are un viitor stralucit in fata, cu antecedente benefice pentru cariera lui iar daca va schimba axioma personala "Eu, Serban Groza" ce are tenta narcisistica cu "Noi-familia, grupul, societatea" cu siguranta va devenii un influent lider al tinerei generatii din Bistrita si nu numai.

 

Marius Chiuzan.

 

P.S: Draga Serban, cu siguranta la varsta ta poti visa sa ajungi la stele dar e mult mai indicat sa visezi sa ajungi mai intai in Europa, America si poate pe Luna, lasand nepotilor posibilitatea practica de a calatorii la astre. Telurile realiste ii feresc pe oameni de esecuri si dezamagiri profunde.(vezi ultimele doua fotografii)

1 comentariu2884 vizualizări23 mai 2014
rss 2.0
rss 2.0