Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Tineret Marti 26 Mai 2020 - 5226 vizitatori azi
Tinerii din ziua de azi trebuie sa cunoasca cel putin doua limbi straine.

Cu ocazia "Zilei Europene a Limbilor Vorbite", sarbatorita la nivel international din anul 2001, pe data 26 septembrie, Asociatia Tinerilor pentru Romania reaminteste tuturor tinerilor importanta cunoasterii a cel putin doua limbi de circulatie internationala pentru dezvoltarea lor personala, dar mai ales profesionala.

Obiectivul declarat al acestei manifestari care celebreaza diversitatea lingvistica si plurilingvismul este promovarea tolerantei intre comunitati si a comunicarii interculturale. Politica Uniunii Europene incurajeaza toti cetatenii Comunitatii Europene, indiferent de varsta, sa inveta si sa vorbeasca fluent, pe langa limba materna, alte doua limbi europene. Aceasta politica lingvistica are menirea de a dezvolta relatii economice si interumane intre cetatenii din Uniunea Europeana si este in concordanta cu ideologia Uniunii Europene, "Unitate in diversitate".

In prezent, Uniunea Europeana are 24 de limbi oficiale: engleza, franceza, bulgara, romana, germana, ceha, daneza, estona, finlandeza, greaca, italiana, irlandeza, letona, lituaniana, maghiara, malteza, olandeza, polona, portugheza, slovaca, slovena, croata, spaniola si suedeza. Germana este limba cea mai larg raspandita, cu aproximativ 90 de milioane de vorbitori, fiind urmata de engleza, franceza si italiana.

"Tinerii din ziua de azi beneficiaza de o deschidere foarte mare, mai ales in spatiul european, si calatoresc mult mai mult fata de tinerii din generatiile trecute. In acest context, cunoasterea mai multor limbi straine ii vor ajuta pe acestia sa relationeze mult mai usor cu prieteni din alte tari si vor putea sa dezvolte inclusiv relatii profesionale cu alti cetateni europeni. Dezvoltarea Spatiului Economic Comun nu poate fi fezabil in absenta parghiilor de comunicare dintre membrii acelui spatiu, iar primul pas pentru o Europa cu adevarat unita este invatarea si altor limbi de circulatie europeana. Sfatul nostru pentru tinerii se azi este sa puna foarte mare accent pe invatarea a cel putin doua limbi straine, iar sistemul educational din Romania trebuie sa tina cont de aceste nevoi inerente", afirma dr. Tanase Tasente, vicepresedintele si directorul de comunicare al Asociatiei Tinerilor pentru Romania.

"Credem ca toti tinerii din Romania sunt constienti de importanta invatarii unor limbi straine, iar multi dintre noi am invatat, fara sa constientizam, cateva limbi straine de la televizor. Datorita telenovelelor, sunt mult tinerii care stiu sa vorbeasca spaniola, altii cunosc italiana, iar cei mai multi dintre noi am urmarit filme sau documentare in care se vorbea in limba engleza. Datorita acestor valori pe care le-am dobandit, am reusit sa fim mai toleranti cu persoane care nu provin din aceeasi cultura ca si credem ca prin comunicare interculturala vom reusi sa cunoastem adevaratul drum catre o Europa Unita", declara Cristian Tanase, presedintele Asociatiei Tinerilor pentru Romania.

Asociatia Tinerilor din Romania este o organizatie non-guvernamentala, infiintata in 2013, care are ca obiective majore promovarea tinerilor in mediul social,economic si educational, precum si responsabilizarea acestora cu privire la viata lor si rolul pe care il au in familie, scoala si societate.

 

Transmite,

Dr. Tanase Tasente

Vicepresedinte- PR Manager.

0 comentarii2401 vizualizări26 septembrie 2014
rss 2.0
rss 2.0