Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Tineret Sambata 04 Iulie 2020 - 5016 vizitatori azi
Consiliul Judetean al Tinerilor prin Dialog structurat.

Vineri 14.11.2014, in sala de sedinte a Consiliului Judetean Bistrita Nasasud, Asociatia Tineri pentru Comunitate Bistrita a dat startul activitatilor in cadrul proiectului Consiliul Judetean al Tinerilor prin dialog structurat. Proiectul este implementat cu finantare obtinuta prin programul Erasmus plus -  Sprijin pentru politici de tineret si de deruleaza pe o perioada de 6 luni (august-februarie 2014) cu sprijinul partenerilor, Consiliul Judetean Bistrita Nasaud, Inspectoratul Scolar Bistrita Nasaud si Directia Judeteana de Sport si Tineret.

Scopul principal al proiectului este crearea unei strategii de tineret pe termen mediu si lung, pornind de la politicile de tineret la nivel european si national, prin metoda dialogului structurat. In acest sens, un numar de 50 de participanti - tineri cu varste cuprinse intre 16 - 25 ani din judetul Bistrita Nasaud, vor fi implicati activ, in perioada imediat urmatoare, in activitati care presupun cursuri de formare pe tema dialogului structurat, realizarea de studii sociologice si interpretarea lor, elaborarea strategiei de tineret cu sprijinul expertilor si prezentarea acesteia in institutii si ONG-uri la nivel local.

Din randul acestor participanti, un numar de 31 de tineri, reprezentanti ai liceelor din judetul Bistrita Nasaud, au fost selectati cu sprijinul Inspectoratului Scolar Bistrita Nasaud pentru a constitui Consiliul Judetean al Tinerilor - structura consultativa si de sprijin pe langa Consiliul Judetean. Dupa constituirea Consiliului Judetean al Tinerilor, in cadrul unei sedinte derulate la Palatul Administrativ in data de 30.10.2014, sedinta condusa de presedintele Emil Radu Moldovan, vineri, 14.11.2014, consilierii doritori si-au prezentat candidatura pentru functia de presedinte si vicepresedinte. Astfel, in urma exprimarii votului tinerilor consilieri, au fost alesi: Bidica Iulia Gabriela (Colegiul National George Cosbuc) in functia de presedinte, Termure Alexandru Gabriel (Colegiul National Andrei Muresanu) in functia de vice-presedinte si Hangea Cristian (Colegiul National Liviu Rebreanu) in functia de vice-presedinte.

In ceea ce priveste restul de 19 participanti, acestia sunt fie reprezentanti ai ONG-urilor locale: Asociatia Tineri pentru Comunitate Bistrita, Asociatia Impact, Asociatia Ascendent si Asociatia Proactiv, fie sunt studenti.

Mentionam ca in cadrul proiectului, toti cei 50 de participanti vor avea responsabilitati si drepturi egale si vor contribui cu totii la realizarea strategiei de tineret la nivel local. De asemenea, este important de mentionat ca la finalul proiectului, toti participantii vor primi certificate YouthPass, recunoscute la nivel european.

 Asociatia Tineri pentru Comunitate Bistrita este o organizatie neguvernamentala, infiintata in martie 2013 cu scopul de a promova cetatenia activa a indivizilor, grupurilor, copiilor si in mod special a tinerilor cu varste cuprinse intre 14 si 35 de ani prin proiecte si activitati de dezvoltare personala si comunitara. Proiectele noastre includ schimburi internationale de tineri cu parteneri din Marea Britanie si Polonia, programe de voluntariat in comunitate si programe de constientizare a tinerilor privind diverse teme de interes.

 "Aceste informatii nu reprezinta pozitia oficiala a Agentiei Nationale pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale sau a Comisiei Europene".

 

 

0 comentarii3108 vizualizări17 noiembrie 2014
rss 2.0
rss 2.0