Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Tineret Sambata 26 Septembrie 2020 - 9228 vizitatori azi
Zeci de elevii au ales astazi sa faca sport in curtea Scolii Generale nr. 1 din Bistrita.

Prima zi de primavara adevarata din acest an, cand temperatura exterioara a fost de pana la 14 grade a fost un prilej excelent de a iesi din casa pentru foarte multi elevi ce invata la cea mai renumita scoala bistriteana-Genarala 1.

 

In baza unui acord dintre Asociatia Parintilor si conducerea scolii precum si pe baza unei decizii a Consiliului de Administratie a Scolii, se pot folosi cele 4 terenuri de sport asfaltate din incinta pentru activitati sportive in fiecare zi de sambata si duminica intre orele 11.00 si 17.00.

 

Singurele conditii impuse de conducerea scolii se refera la faptul ca elevii trebuie sa fie doar de la aceasta scoala si sa fie insotii de cel putin un adult sau parinte care sa aiba un act de identitate asupra lui, si care va raspunde pentru eventualele pagube facute de elevi.

 

Cu aceste conditii indeplinite, zeci de copii au venit astazi in curtea scolii unde s-au jucat fotbal, baschet, tenis de camp, au alergat sau pur si simplu s-au plimbat.

 

Parintii prezenti la aceasta actiune au declarat ca toate scolile din oras ar trebuii sa preia acest model pentru a le da posibilitatea copiilor sa faca miscare si sport in mod gratuit, fara sa plateasca sume considerabile la terenurile de sport acoperite sau sintetice. Mai mult, parintii spun ca astfel copiii lor nu vor mai pierde timpul in grupuri de pe la blocuri, prin discoteci sau baruri sau in fata televizorului si a calculatorului.

 

Mentionam ca la Scoala Genarala Nr. 1 din Bistrita sunt peste 1.000 de elevi, toti avand posibilitatea sa vina sambata si duminica sa faca sport in mod gratuit in incinta acestei unitati scolare.

 

Marius V. Chiuzan.

0 comentarii2191 vizualizări12 martie 2011
rss 2.0
rss 2.0