Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Tineret Vineri 03 Aprilie 2020 - 15150 vizitatori azi
Prietenie romano-poloneza.

In perioada 15 aprilie - 15 noiembrie 2015, Asociatia Tineri pentru Comunitate a implementat proiectul Prietenie romano-poloneza, proiect cofinantat din bugetul local al Municipiului Bistrita pe anul 2015. Scopul principal al proiectului a fost de a consolida relatiile de cooperare intre orasele infratite Bistrita si Zielona Gora, prin activitati de tineret. In acest sens, Asociatia Tineri pentru Comunitate a semnat un acord de parteneriat cu Fundatia pentru Educatie si Cultura din Zielona Gora, impreuna deruland o serie de activitati menite sa duca la atingerea scopului principal.

 Dintre activitatile derulate, schimbul de experienta organizat in Zielona Gora, merita o atentie aparte. Astfel, in perioada 21-25 septembrie 2015, un grup de 5 tineri bistriteni coordonati de Hangea Cristina - presedinta asociatiei, s-au deplasat in Zielona Gora pentru a descoperi orasul, cultura locala si cea nationala, gastronomia, precum si stilul de viata al locuitorilor. Toate aceste activitati au fost organizate in colaborare cu 5 tineri polonezi, coordonati la randul lor de Antonina Pauch- profesor limba engleza. Impreuna, au organizat un seminar gastronomic international, au promovat portul popular si traditiile nationale, au promovat orasele Bistrita si Zielona Gora in cadrul unui atelier de film, au invatat tehnici ingenioase de a recicla hartia realizand genti si au schimbat idei si opinii cu privire la stilul de viata, la interesele precum si la problemele tinerilor din cele doua tari.

Rezultatele unui astfel de proiect sunt multiple, atat la nivel personal, cat si din punct de vedere al avantajelor pe care o astfel de colaborare le pot aduce celor doua comunitati. Astfel, tinerii participanti au devenit mai informati cu privire la orasele lor si la culturile celor doua tari, si-au dezvoltat abilitati de comunicare in limba engleza - aceasta fiind limba oficiala a proiectului, precum si in limbile romana si poloneza- invatand cateva cuvinte si expresii esentiale, au devenit mai sociabili,  mai toleranti si solidari cu tinerii europeni. Din punct de vedere al avantajelor in comunitatile noastre, ne dorim sa continuam aceasta cooperare astfel incat sa invatam unii de la ceilalti si sa aducem schimbari la nivel educational, la nivelul activitatilor de tineret, precum si in ceea ce priveste un stil de viata ordonat si civilizat.

La final de proiect, dorim sa multumim participantilor si partenerilor implicati si sa va invitam sa accesati site-ul http:

//bistrita-zielonagora.ro/?lang=ro, unde puteti vizualiza poze si filmari,  precum si brosura proiectului in format electronic.

0 comentarii3066 vizualizări16 noiembrie 2015
rss 2.0
rss 2.0