Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Tineret Duminica 29 Martie 2020 - 3524 vizitatori azi
Tinerii din mediul rural invata despre democratie si voluntariat.

Aproximativ 400 de tineri din judetul Bistrita-Nasaud au luat parte la sesiuniile de informare ce s-au desfasurat in sase comune. In cursul lunii aprilie membrii Asociatiei Proactiv Bistrita au fost prezenti in mijlocul tinerilor din comunele Galatii Bistritei, Teaca, Lechinta, Prundu Bargaului, Bistrita Bargaului si Telciu, unde au desfasurat activitatea de informare cu privire la voluntariat, modalitati de implicare in comunitate, drepturile omului, obligatiile pe care le avem noi ca cetateni, modul de functionare a democratiei si administratiei publice locale.

Tinerii care au fost interesati de subiect s-au constituit intr-un grup de actiune locala (GAL-T) al carui rol este de a fi formatori de opinie in comunicate si in randul tinerilor. Cu aceste GAL-T-uri in perioada urmatoare vor avea loc traininguri cu durata mai lunga in care vor invata leadership, comunicare, management de proiect etc.

 Participantii la campania de informare au dat dovada de atitudine "proactiva" si s-au implicat in activitati de voluntariat alaturi de colegii lor.

Proiectul "Dreptul la democratie este implementat de catre Asociatia Proactiv Bistrita cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civica, un program dezvoltat de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile in parteneriat cu  Romanian-American Foundation si Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe si sponsorizat de Raiffeisen Bank.

Scopul proiectului este sa creasca gradul de intelegere al tinerilor cu privire la mecanismele de functionare ale democratiei. Proiectul se desfasoara in mediul rural in comunele Telciu, Galatii-Bistritei, Lechinta, Teaca Bistrita si Prundu Bargaului.

Mai multe informatii legate de finantator si de mecanismul de finantare pot fi consultate pe portalul oficial - www.fdsc.ro. Orice informatii legate de activitatile din proiect pot fi obtinute prin email la adresa: asociatiaproactiv@yahoo.ro, pe blogul proiectului www.dreptullademocratie.blogspot.com si la numarul de telefon 0742279773


0 comentarii3514 vizualizări09 mai 2016
rss 2.0
rss 2.0