Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Tineret Vineri 03 Aprilie 2020 - 14064 vizitatori azi
7 motive pentru care sa fii in tineRETEA...

Ministerul Tineretului si Sportului lanseaza o provocare destinata tinerilor voluntari activi pentru constituirea retelei nationale de lucratori de tineret voluntari - tineRETEA. Cum va functiona? Membrii retelei vor organiza evenimente in fiecare judet. Acestea sunt de doua feluri: evenimente de consultare de o jumatate de zi (pe teme comune si folosind metode interactive) si cursuri de formare de 3 zile (training).

Directiile de Sport si Tineret vor sprijini membrii retelei in organizarea de evenimente prin suport logistic si promovarea lor.

Ministerul Tineretului si Sportului face selectia si va organiza un curs de formare (estimat sa se desfasoare in perioada 10-16 iunie cu zile de lucru 11-15 iunie) si un eveniment de evaluare (estimat pentru luna noiembrie). Totodata va pune la dispozitie o platforma de comunicare si schimb de bune practici. Activitatea de in cadrul retelei este realizata in regim de voluntariat in baza unui contract de voluntariat incheiat cu Ministerul Tineretului si Sportului.

 

Cand?

Perioada activitatii de voluntariat in reteaua de lucratori de tineret: iunie -noiembrie 2016.

 

Obiectivele retelei:

  1. Cresterea numarului de de tineri implicati in evenimente de consultare si formare.
  2. Cresterea calitatii evenimentelor de tineret cu privire la consultarea publica, participare si dialog structurat.
  3. Asigurarea unei reprezentativitati geografice echilibrate, din perspectiva participarii tinerilor in procesele de consultare ca parte a dialogului structurat si activitati de participare si invatare non-formala.

 

7 motive pentru care sa fii in tineRETEA…

 Vei primi un certificat de voluntariat care va atesta oficial abilitatile activate si dezvoltate in retea;

  1. Vei face istorie fiind parte din prima retea nationala de voluntari lucratori de tineret pentru dezvoltarea dialogului structurat din Romania;
  2. Vei avea parte de una din cele mai tari experiente de invatare, dezvoltare personala si networking;
  3. Vei face diferenta aducand tinerii impreuna, devenind un reper pentru comunitatea ta si contribuind activ la dezvoltarea acesteia;
  4. Vei avea parte de noi experiente si revelatii alaturi de oameni pasionati si dedicati ca si tine cu care vei invata metode noi si practice de lucru cu tinerii si cu comunitatea;
  5. Vei avea acces la resurse de invatare colaborative;
  6. Nu in ultimul rand, iti vei dezvolta abilitati la care angajatorii se uita atent.

 

Mai multe informatii precum si formularul de inscriere se gasesc pe adresa MTS:

 http://mts.ro/noutati/apel-pentru-constituirea-retelei-nationale-de-lucratori-de-tineret-voluntari-tineretea/   

0 comentarii3766 vizualizări13 mai 2016
rss 2.0
rss 2.0