Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Tineret Vineri 29 Martie 2024 - 14587
Educatie si Arta in saptamana prieteniei romano-poloneze.

In perioada 15 mai - 15 iulie 2016,  Asociatia Tineri pentru Comunitate Bistrita implementeaza proiectul international Educatie si Arta in saptamana prieteniei romano-poloneze, cofinantat din bugetul local al municipiului Bistrita pe anul 2016. Scopul principal al proiectului este de a consolida relatiile de colaborare intre orasele infratite Bistrita - Romania si Zielona Gora - Polonia, avand ca parteneri Fundatia Europeana pentru Educatie si Cultura.

Astfel, principala activitate s-a derulat in perioada 23 - 27 mai 2016, cand un grup de 10 tineri polonezi si 2 cadre didactice reprezentanti ai Fundatiei Europene pentru Educatie si Cultura din Zielona Gora, au sosit la Bistrita pentru a derula, impreuna cu 10 tineri voluntari ai Asociatiei Tineri pentru Comunitate Bistrita si 10 elevi ai Scolii Gimnaziale Dumitrita, o serie de activitati educative, creative, culturale si artistice. Dintre acestea, mentionam seminarul gastronomic international si zidul prieteniei romano-poloneze prezentand imagini din orasele infratite si realizat prin tehnicile pictura si graffiti. Ambele actiuni au fost organizate in Parcul Municipal in data de 24 mai 2016, cand am sarbatorit si Ziua Europeana a Parcurilor.  O alta activitate pe placul participantilor a fost marcarea Aleii Pietonale din Padurea Schullerwald cand cei 30 de participanti au lucrat in echipa si au pictat simboluri din natura. Activitatile educative s-au derulat pe parcursul a doua zile, la Scoala Gimnaziala Dumitrita si Colegiul National Andrei Muresanu si au inclus  vizite ale celor doua scoli, asistente la ore si o lectie deschisa la limba engleza sustinuta de prof. Hangea Cristina. De asemenea, proiectul a inclus vizite turistice in Bistrita la principalele atractii turistice: Biserica Evanghelica, Complexul Sugalete, Zona Pietonala Liviu Rebreanu, Turnul Dogarilor, precum si o vizita la Centrul de Informare Turistica Bistrita, organizata de reprezentantii Primariei Municipiului Bistrita.

In urma participarii la acest proiect, tinerii au devenit mai informati cu privire la cultura, gastronomia, potentialul turistic si sistemul de invatamant din tarile partenere, au devenit mai toleranti, mai solidari si au contribuit la consolidarea unei prietenii si a unor relatii de colaborare intre organizatiile partenere.

La buna desfasurare a proiectului, au contribuit si partenerii locali: Scoala Gimnaziala Dumitrita si Colegiul National Andrei Muresanu.

Mai multe informatii despre acest proiect, precum si poze, vor putea fi vizualizate pe site-ul deja existent al proiectului, http://bistrita-zielonagora.ro/zielona-gora/?lang=ro, precum si pe pagina de facebook a Asociatiei Tineri pentru Comunitate Bistrita.

 

 

Titlul proiectului: Educatie si Arta in saptamana prieteniei romano-poloneze

Proiect cofinantat din bugetul local al municipiului Bistrita pe anul 2016

Beneficiar: Asociatia Tineri pentru Comunitate Bistrita

Data publicarii: 06.06.2016

Continutul  acestui  material  nu  reprezinta  in  mod  obligatoriu  pozitia  oficiala  a Municipiului Bistrita.

0 comentarii3843 vizualizări07 iunie 2016




rss 2.0
rss 2.0