Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Tineret Joi 21 Ianuarie 2021 - 15118 vizitatori azi
Reciclam creativ la Bistrita.

In perioada 22 octombrie -1 noiembrie 2016, Asociatia Tineri pentru Comunitate Bistrita in colaborare cu Gimnazia Hristo Botev din Bulgaria si Green Civril Youth Group din Turcia, vor implementa proiectul Recycling for the community (Reciclam pentru comunitate). Proiectul este finantat de catre Uniunea Europeana prin programul Erasmus+, actiunea cheie 1: mobilitatea persoanelor in scopul invatarii, obiectivele principale fiind de a stimula interesul tinerilor pentru problemele mediului inconjurator la nivel european, de a dezvolta creativitatea acestora prin implicarea in ateliere de reciclat creativ, de a dezvolta competente antreprenoriale precum si abilitati de munca in echipa si comunicare in limba engleza.

Chiar daca proiectul are o durata de 6 luni, activitatea principala o reprezinta mobilitatea internationala care va reuni la Bistrita 24 de tineri romani, turci si bulgari coordonati de profesorii lor si lideri de grup. Astfel, in perioada 22 octombrie - 1 noiembrie, acestia vor participa la discutii pe tema protejarii mediului inconjurator si a reducerii deseurilor prin activitati de reciclat, vor sustine prezentari si vor organiza 3 ateliere de reciclat creativ la Scoala Gimnaziala Dumitrita, Scoala Gimnziala Budacu de Jos si Scoala Gimnaziala Sieu Magherus unde vor implica elevi, profesori, precum si membri ai comunitatilor locale.

Mai mult decat atat, pe parcursul celor 10 zile de proiect, participantii vor invata sa realizeze un plan de afaceri eco-friendly, un magazin online de promovare a materialelor reciclabile realizate si isi vor dezvolta cunostintele legate de cultura si civilizatia tarilor partenere.

La final de proiect, toti participantii vor primi certificate Youth Pass, care vor atesta competentele dezvoltate.

0 comentarii9744 vizualizări18 octombrie 2016
rss 2.0
rss 2.0